Projekten Apelviken

Tre frågor till Fredrik Johnsson som är verksamhets-
utvecklare på Varbergs kommun, med specialkompetens inom 3D-visualisering. Så används tekniken för Apelviken och kolla in filmerna!

Kolla in senaste nyhetsbrevet om hur vi använder 3D för att testa idéer i Apelvikenprojektet. Vår expert berättar om tekniken, och ta gärna en titt på filmerna!

Film över Vågtorget
Nedan följer ett exempel på hur Varbergs kommun kan använda 3D för att visualisera projektet i Apelviken. Via länken finns en film över hur området vid södra delen av strandpromenaden och ytan vid Vågtorget kan komma att se ut.
Youtube-film Vågtorget

Idé om flagga
Något annat som projektet håller på att testa med hjälp 3D är en idé med en flagga på Manettorget. Flaggan avser att strukturera upp platsens olika trafikslag, och samtidigt fungera som en orienteringspunkt i norra delen av viken.

- Genom att använda 3D som ett skissverktyg ges goda förutsättningar att på ett realistiskt sätt kunna bedöma effekterna av en idé, både för- och nackdelar. Dessutom är det ett roligt sätt att jobba! säger Pelle Selander, landskapsarkitekt, Varbergs kommun.

Via länken finns en film som visar förslaget på en flaggstång.
Youtube-film Manettorget

Källa: Projekt Apelviken