Så himla roligt...

85+ i feststämning!

Så himla roligt...

var en av alla fina komentarer efter att SPF Seniorerna Snöstorp bjöd in alla medlemmar över 85 år till en träff i Snöstorps Allmogegård onsdagen den 8 mars 2023. De ca 50, som hade hörsammat inbjudan, uppskattade verkligen både mat och underhållning denna eftermiddag. 

Eftermiddagens Mäster, Margaretha Persson, hälsade alla välkomna på sitt eget, välfunna och roliga sätt, genom att presentera "personalen" och menyn.

Men vi tar det från början.

Det ligger en hel del jobb till grund för att åstadkomma en sådan här träff. Margaretha, som satt ihop menyn, som såg ut så här:

Förrätt:

Creme ninon eller grön ärtsoppa med räkor och kokt ägg serverades med fröknäcke.

Under tiden höll Jan Johansson på med att få rätt konsistens, smak och värme på soppan.

Hela förrätten skall serveras samtidigt till gästerna, varför Anders Blomqvist och Christer Wolrath hade fullt sjå med att lägga upp allt.

Vilka var det som jobbade i köket och som serverade?

För ett antal år sedan var Margaretha ledare för ett gäng farbröder, som ville lära sig konsten att laga mat. De kallade sig sedan Margarethas Kockveteraner. Till denna träff kom några av detta gäng, Jan Johansson, Anders Blomqvist och Christer Wolrath, för att hjälpa till med matlagningen. Naturligtvis fanns där serveringspersonal också, bestående av flinka flickorna Gun-Britt Magnusson, Britt Karlsson, Britt Johansson samt Ulla-Stina Erixsson.

Varmrätt

 

Smaskigt, eller hur? 

Nya tallrikar skulle fram i mängd...

...medans Jan skulle önska han var en Bläckfisk.

Gästerna

Under tiden satt gästerna till bords och hade det trevligt. 

Efterrätt

Underhållning av Peter Åkerström

Men innan Mandeltårtan serverades, så serverade den duktige gitarristen och sångaren Peter Åkerström en liten kavalkad av Cornelis Vreeswijk digra repetoar. En stund, som uppskattades mycket runt borden i lokalen.

Ja, det var en dag, som platsar i minnenas arkiv, som Margaretha påpassligt sa innan det var dags att pusta ut efter väl genomfört dagsverk, för att förgylla tillvaron för våra medlemmar över de 85 åren. Mätta och nöjda var det dags att gå till väntande bilar och färdtjänst. Därefter var det mycket att prata om och minnas, efter att ha träffat många gamla vänner.

Vill du se fler bilder från träffen trycker du här.

Och vill du se en kort film med förberedelserna och del av underhållningen, trycker du här.

Som vanligt, då jag skriver om de olika aktiviteterna vi har i föreningen, så är reportaget högst personligt skrivet av undertecknad. Har jag missat något eller att något blivit fel, så meddela mig gärna.

Text och foto och filmer: Arne Edlund       edlundarne@gmail.com