Medlemsträffen 15 november

För dig som var och för dig som inte var...där!

Måndagen den 15e november var det åter dags för den populära Månadsträffen.

Vid entrén satt, som vanligt, vår ekonomichef Christer Wolrath med fru Annika, och avgjorde vilka som kunde gå in efter betald entréavgift (60:-). Men han är snäll Christer. Alla som kom till Kornhillskyrkan kom också in. I samband med entrén fick var och en också en biljett som sedan vid träffens slut användes till ett lotteri. Tre lyckliga vinnare fick varsin entrébiljett till nästa Månadsträff (till vilken inte Julfesten platsar under).

Träffen var välbesökt, ca 140 medlemmar, som träffades, diskuterade, lyssnade och trivdes.

Margaretha, denna varma och goa ordförande som vi har, inledde som vanligt träffen med information av diverse slag. Information, som du hittar på denna hemsida samt vår Facebooksida. Men också numera på storbild vid våra träffar! Du kan se en skymt av storbildsinfot på bilden nedan, där Margaretha sitter och diskuterar viktiga saker med någon, vars namn jag inte vet.

Sedan var det dags för denne man. Caj Nilsson är väl förtrogen med våra Trafikregler och delger oss gärna nyheter, gamla som nya. Är de gamla, så blir de en värdefull påminnelse om vad vi ska iaktta då vi vågar oss ut.

(Om ni, av någon anledning, tycker att åhörarna inte är speciellt uppmärksamma, så beror det nog mer på att de begrundar vad som sägs. Det kan också beror på att fotografen knäppte av vid fel tillfälle!)

Nåväl. Då inte hela Cajs information finns på filmen (faktiskt ganka lite), så återger jag här lite vad som informerades.

 Detta märke betyder Varning för...djur! Alltså inte bara för älg. Caj berättar att det finns avsikter med hur man placerar dessa skyltar. Står skylten enbart på höger sida, så har det förekommit att djur har korsat vägen i området. Står det två skyltar, en på var sida, betyder det att det är varning för att stråket av djur är välbesökt! Om det sedan är så illa, att du råkar köra på ett djur, ska du omedelbart ringa 112 och anmäla påkörningen. Det är viktigt att en eftersökning sker, för att avliva det skadade djuret. Caj förordade att vi har med oss en rulle avfallspåsar för att märka ut det ställe som djuret tros ha sprungit iväg. Avfallspåse i plast är bra (i detta fall), då det står emot väder och vind.

Även om det är en älg på skylten, så kan det ske och sker allt oftare, att det är vildsvin som blir påkörda. Då gäller det för dig att försöka köra bilen ytterligare några hundra meter från olycksplatsen. Detta som en säkerhetsåtgärd. För även om vildsvin är jättesöta :-) så är de inte så snälla.

Caj förmedlade vidare om "Odjur" på våra vägar. Dessa "odjur" hittar på alla möjliga saker för att lura oss. På senare tid har det anmälts om bil som står med blinkande ljus vid sidan av motorväg (eller annan väg) där en kvinna står med ett barn i famnen. Vem vill inte stanna och hjälpa till då? I detta fall blev "de goda" rånade på allt! Hur kul är det?

Handikapparkering får INTE användas för snabb av- och påstigning av icke handikappade. Det räcker inte ens att sitta i bilen och vara beredd på att flytta dig om det kommer någon som vill ha platsen. Det är förbjudet att över huvudtaget använda platsen om du inte har tillstånd.

Sist, men inte minst. I dessa tider är det dags för vinterdäck igen. Dessa däck ska du se till så de är MS-märkta (Mud&Snow). Dessa märkta däck är gjorda för vårt vinterklimat och är en säkerhet vad gäller gummiblandning.

Sedan var det Ann-Margret Nilssons tur att informera om vad KPR (Kommunens Pensionärsråd) och RPK (Regionens Pensionärsråd) arbetar med. Tack och lov för att det finns sådana eldsjälar som Ann-Margret, som så helhjärtat jobbar för vår framtid! A-M berättade om KPR och RPRs ursprung om att påverka politikerna om våra rättigheter och politikernas skyldigheter. Tänk att vi pensionärer numera består av 25% av väljarkåren! I dessa råd sitter representanter från fyra olika pensionärsorganisationer och även politiker.

Nä, vet ni vad! Undertecknad tar sig friheten att lägga upp Ann-Magrets manus (som hon vänligt nog delat med sig) på egen sida, där du i lugn och ro kan läsa om det viktiga arbetet som utförs. Det är viktiga frågor för oss, så läs gärna på denna sida:

https://www.spfseniorerna.se/distrikt/hallandsdistriktet/foreningslista/spf-seniorerna-snostorp-halmstad/nyheter/2021/november/kpr-och-rpr/

Sedan blev det då njutningsbar underhållning av Snöstorpsuppvuxna Anna Lovdal.

Hon framförde sånger under rubriken "Kvinnlig fägring och jäklar anamma". Hennes framträdande kan du se här: https://youtu.be/o5K_vaOadx4

Efter god fika, framdukat av våra frivilliga värdar (Ingen nämnd ingen glömd), förättades dragningen jag nämnt ovan. 

Ovanstående är, som vanligt, ett högst personligt referat av vad som upplevdes på vår träff. Om det är något som fallit bort ur mitt minne, så påminn mig gärna, så går jag in och rättar/kompletterar.

Arne Edlund edlundarne@gmail.com