Målarna Del 3

Målarna tar ytterligare kliv...eller inte!

Den tredje gången vi träffades, så skulle vi samstämmigt ge oss på något svårare. Vi skulle skissa och måla av en vas full med tulpaner! Vår cirkelledare, Jan Wassman, tyckte kanske det var i tidigaste laget, då vi ännu inte lärt oss "gå stadigt" ännu och hade tagit med sig en kruka med tre citroner. Då kunde vi studera ljusets inverkan på motivet och studera noggrannare hur skugor påverkade djupet.

Men likt barn proppsade vi på att måla vasen med blommor, vilket gjorde, att JanW (likt många andra föräldrar i sådan situation) resignerat gav med sig och satte sig ner och började teckna själv.

Resultatet av denna session blev väl så där lyckat. Det var svårt att hoppa över steg i sin utbildning, fick vi bli varse om. Att lära sig skuggning och vart ljuset kommer in i bilden är några av de saker som är viktiga för att kunna få bilden tredimensionell i stället för platt. Så över en kopp kaffe med "bjude-muffins", beslöt vi att nästa gång gå tillbaks till något sånär raka linjer i form av flaska, mugg eller någon frukt.

Men som ni säkert vet, så blir ingen konstnär utan motgångar!

Se en kort video från träffen här!

 

Och här är bedömning av verken, som en avslutning av träffen