Besök hos Handarbetscaféet

Se bild och film från Stick- & Handarbetscaféet!

En solig torsdag i april, gjorde jag en snabbvisit på en av alla aktiviteter vi har i    SPF Snöstorp. Det var Stick- och Handarbetscaféet som håller till i Snöstorps Servicecenter.

Där satt det 13 kvinnor runt ett ovalt bord i en av lokalerna. Som ensam karl, så blir man lite ödmjuk inför åsynen av alla dessa kvinnor i full färd med att sticka, sy, tråckla m.m. Inte minst blir man imponerad av alla alster som framställs.

   

Ledaren av aktiviteten, Ingrid Nilsson, menade att detta var näst sista gången i vår som man träffas. Torsdag den 25 april blir sista gången.

- Över sommaren tar vi en behövlig paus, det finns så mycket annat att göra. Men vi har redan bokat in höstens träffar och det är bara att gå in i vår hemsidas kalender, så hittar man bokningarna där (tryck). Jag har också funderat lite på att byta namn på aktiviteten till det allomfattande namnet Handarbetscaféet. Vi sysslar ju med allehanda handarbeten här. Men det får vi ta en diskussion om senare.

Man kan tro att damerna har ett café i samband med träffarna. - Men så är det inte, fortsätter Ingrid. Var och en tar med sig sin egen kaffekorg. Det blir enklast så. Och visst behövs det en kaffepaus under de tre timmarna man sitter och jobbar på sina alster. 

Ingrid själv satt och sydde på en julduk - så det ska börjas i tid!

Se filmen: Film från Handarbetscaféet

Det som slog mig mest då jag besökte caféet, var den goda stämningen bland deltagarna. Det pratades om allt möjligt samtidigt som alla arbeten framskred. Imponerande, då jag själv inte skulle kunna koncentrera mig på annat...i alla fall inte ett handarbete av detta slag!

      

Till vänster om Ingrid satt Britt Karlsson och stickade sockar, som någon lycklig ska få i present. Bredvid broderade Christin Ivarsson en mycket vacker duk. Lena Törnqvist virkade en filt av överblivna färgglada garner...eller var det en halsduk? Nåväl, fint var det.

    

Gullvi Strid stickade något som enligt mönstret skulle vara Kaninkul!? Och Lena Bengtsson stickade på en tröja medan Mary Karlsson stickade på en...ja, jag har för mig att det var en tröja Mary höll på med också. Anita Dahlin, Ulla Erixsson-Krüger, Marianne E., Minja Johansson och Kerstin Evertsson jobbade också på för att kanske få färdigt sina alster innan sommaruppehållet.

  Inga Lindgren Dibrowski, som sitter i styrelsen för SPF Snöstorp, har som mål att försöka besöka alla aktiviteter som pågår i föreningen. Första gången Inga besökte Stick-&Handarbetscaféet, var förra året, då man höll till i lokal på Vallås torg. Inga tyckte det var så trevligt att sitta med, trots att hon inte håller på med något handarbete, så hon fortsatte att träffa kvinnorna på caféet. I stället har hon med sig en bok av äldre modell, som hon ibland kan högläsa ur till glädje för alla runt bordet.

Jag måste erkänna, då jag packar ihop mina pinaler för att åka iväg, att jag förstår Inga. För det var ett väldigt trevligt besök jag fick göra på Snöstorps Servicecenter, samtidigt som man kände sig välkommen - men det låter sig inte göras. Hur skulle det se ut med en ensam tupp bland alla hönor!?

/arne  arneedlund@tele2.se