210209 Vinterbrev

Brev från vår ordförande

 

Året 2020 har vi lämnat bakom oss. Ingen kommer att sakna eller längta tillbaka till ett år där pausknappen varit intryckt. Men med stor längtan och tillförsikt ser vi fram emot 2021. Nu vill vi och önskar att allt skall bli normalt och vanligt igen. Att vår fina verksamhet i SPF Seniorerna skall bli verklighet. Möte, sammankomster, kortspel, gympa, studiecirklar av olika slag och med varierande ämnen, fester, resor, teater, ja allt trevligt och roligt som skapar gemenskap, värme, skratt och omtanke.

Medlemsavgift
Betalningen för årets medlemsavgift är på gång under februari. Medlemskorten medföljer i Senioren nr 2. Det är styrelsens förhoppning och innerliga önskan att alla behåller medlemskapet. Vi har så mycket att se fram emot och ta igen. Då säger kanske vän av ordning: "ja, men vi fick så dålig utdelning av förra årets avgift". Rätt, men ändå aningen fel, för det händer verkligen mycket bakom kulisserna av sådant som vi inte ser, inte minst på riksnivå!

Din tidning i ny kostym
Vår medlemstidning Senioren, värd 439 kr kommer till oss med 9 nummer per år. Viktig och varierande information. Nu dessutom i ny kostym med ny layout, storlek och papperskvalitet.
Det finns ett stort utbud av rabatter som vi kan utnyttja. I senioren nr1 hittar du dessa på sid 33 och vidare medlemsförmåner på sid 84. Dessutom har SPF Seniorerna i Snöstorp förhandlat fram rabatter och förmåner med lokala företag. Du ser företagen i programfoldern för 2019/2020. Om du inte har denna folder så hör av dig och vips skall den komma. På vår hemsida kan du också klicka dig fram till rabatterna!
För att vi skall bli en stark påverkansgrupp i seniorfrågor gentemot regering och riksdag är det högst angeläget att vi är många medlemmar. Vår förbundsordförande Eva Eriksson tillsammans med generalsekreterare Peter Sikström har under året 2020 gjort ett omfattande påverkansarbete. Inte minst när det gäller bristerna inom äldreomsorgen och sjukvården vilka blivit synbara för alla under pandemin. Så låt oss, genom vårt medlem-skap, hjälpa till att påverka. Ju fler medlemmar vi är desto större inflytande får vi.

Årsmöte
Traditionen och stadgarna säger att årsmötet i föreningen skall vara genomfört under februari. Men - detta året är inget sig likt. Förbundet har gett uppskov under rådande omständigheter. Vid styrelsens digitala (!) möte beslutades att om möjligt är, genomföra årsmötet i maj och då utomhus. Vi hoppas på ett varmt och skönt majväder. En underbar vår och försommar då vi kan fatta beslut om föreningens val och verksamhet. Samtidigt som vi bjuder på en utomhus försommarfest. Visst låter det härligt! Låt oss hoppas.
Programmet för 2021 kommer att innehålla de aktiviteter som vi missat under pandemiåret 2020. En ny folder kommer att tryckas upp och distribueras till alla medlemmar.

Vaccination mot Covid-19
Region Halland har i dessa dagar utlovat att vaccinationen för alla som är 65 år och äldre inom kort skall komma igång. Det ser vi fram emot! Vaccinationen är det effektivaste sättet att undvika att bli alvarligt sjuk eller dö i Covid-19. Genom vaccination hjälps vi också åt att minska smittspridningen. Därför är det viktigt att så många som möjligt väljer att vaccinera sig.

Vi ser framåt
Med glädje kan vi konstatera att trots paus i verksamheten har vi under året fått 3 nya medlemmar. Varmt välkomna ! Nu har jag vid flera tillfällen i detta brev skrivit om paus-knappen som är intryckt. Men det är inte riktigt sant. Gå in på föreningens hemsida och se filmen om det som har hänt under 2020. Faktiskt en hel del trevligheter. Trots allt. Vår webbansvarige Arne Edlund, är flink med sidan. Skapar trevlig och fantasifull information. Facebooksidan är också en stor framgång. Här kan alla, som är medlemmar skriva och
dela med sig av foton och trevligheter. Christer Wolrath förser oss varje dag via Facebook med dagens roliga historia. Tack för att vi får börja dagen med ett gott skratt.

Vidare gympar vi med Sofia i SVT1 kl. 9.10 måndag - fredag. Jättehärligt. Vi går
promenader och möter alltid någon trevlig vän att växla några ord med. Vi ser massor av repriser på TV. Läser, löser korsord, skriver, bakar och LÄNGTAR! Längtar att få träffas i den goda SPF gemenskapen som finns där bakom molnen och vaccinet. Men - snart får vi mötas igen.

Funderar du på något är du välkommen att höra av dig till mig eller till någon i styrelsen. Vi är till för er.

Alla❤️dag på söndag den 14 februari
Gör någon lite extra glad denna dag. Din käresta eller varför inte dig själv. Baka en kaka, laga en god middag och bjud en vän. Skriv ett kort till någon du tycker om. Eller ring ett samtal. Det lilla enkla kan göra underverk. I glädje och kärlek!

Tills vi ses önskar jag att ni alla skall ha det bra. Vi håller ut - vi håller i.

Hakuna Matata
Allt gott från.