7 juni Karusellen i Högsbo och Halsbo gård

Uppdaterades: 20 juni 2018

Samling vid Kinnareds affär för samåkning kl 18.00. Vandringen ca 2 km. Medtag fika !

  • Karusellen
  • Den ihåliga asken vid Hallsbo gård
  • Även korna gillade den vackra fiolmusiken
  • Karusellen
  • Den ihåliga asken vid Hallsbo gård
  • Även korna gillade den vackra fiolmusiken

Vandring i Högsbo och Halsbo gård den 7 juni 2018

Det var ca 40 personer som träffades vid Kinnareds affär för att vara med på vandringen i det varma fina sommarvädret. Vi samåkte till Högsbo och Bertil Holmén som guidade oss visade in oss till en karusell som en man byggt på 1970-talet till sina syskonbarn. Den var byggd jämte en bäck, för med hjälp av ett vattenfall kunna driva runt karusellen. I dag får man göra det med handkraft och det var många som ville prova att åka runt, runt. Det var inte bara vi som trivdes där det gjorde även knotten!
Därefter åkte vi till Halsbo gård som ägs av Erling Bentsson som tog emot oss och berättade om gården som han köpte några år före stormen Gudrun. Idag finns det många öppna marker där korna betar. Mycket på gården är bevarat som t ex en vacker fägata, en mystisk stenhäll som det går många sägner om och en ihålig ask som det gick att krypa ner i.
Efter vandringen satt vi i kvällssolen och drack vårt medhavda kaffe och under tiden underhöll Erlings dotter Elin oss med vacker fiolmusik. Tack! Det var inte bara vi som gillade musiken, det gjorde även korna som samlades nära stängslet och lyssnade.


 

Publicerades: 25 augusti 2017 Uppdaterades: 20 juni 2018