Tillbakablick

Uppdaterades: 02 juli 2020

Här kan ni läsa om vad som hänt under innevarande år.

AhlaMossens vilthägn
Den 24 juni klockan träffades 41 st SPF:are för att äta på uteserveringen mitt i hägnet. Kvällen var solig och varm, maten god, omgivningen väldigt vacker, inte konstigt att alla verkade trivas! 

Grillning i Hökaskogen
Den 8 maj var vi 39 personer som gick tipspromenad innehållande trafikfrågor, och sedan grillade korv. Vi hade en fin kväll i skogen med sol och uppehållsväder, alla var på glatt humör och verkade trivas med utomhusaktiviteterna. 

HLR-undervisning
Vi har varit 15 personer,som var max, vid dessa två tillfällen, den 17/2 o 2/3. Gunilla Nilsson från Civilförsvarsförbundet har varit handledare. Det har informerats om Andnings-stopp, Sroke-symtom och HLR undervisning.

Besök på Brandstationen i Laholm
Den 26/2 hade vi ett intressant besök på " Brandstationen" Räddnings-centralen i Laholm, vi var 46 intresserade seniorer. Jonatan Green berättade om verksamheten på ett intressant sätt. Fikapaus och sedan en rundvandring bland brandbilarna, som väckte upp "gamla drömjobb" bland "gubbarna"

Årsmöte 5 februari 2020
Ordförande Helene Andersson hälsade ett 60-tal medlemmar hjärtligt välkomna innan parentation för våra avlidna medlemmar hölls. Därefter sedvanliga förhandlingar som leddes av Claes Hellsten. Samtliga medlemmar i styrelsen omvaldes och till valberedning omval av Sven-Olof Malmström, nyval av Curt Mandorsson då Clas Hellsten avsade sig.
Ragnar Johansson och Ove Karlsson underhöll med musik och sång. Vi bjöd på kaffe med semlor och dagen avslutades med lottdragning. 

Julbord på Lagagården
SPF-seniorerna Laholm inbjöd sina medlemmar till det årliga julbordet i Lagagården .Det var 100 gäster som kom till en snyggt och festligt dukad lokal. Alla välkomnades med en besk eller glögg. Den goda och vällagade julmaten gjordes som vanligt av Maggan och Görild. Åke Sjöö och Berthil Andreasson underhöll oss med sång och musik. Flertalet hade turen att vinna i julklappslotteriet ,tipsfrågor som gick i julens tecken fick avsluta en kväll där allt och alla gjorde att festen blev mycket uppskattad.

SPF-medlemmar 83+
samlades på Lagagården där ett fyrtiotal medlemmar bjöds på lunch. Göran Petterson underhöll med musik och sång. den trevliga eftermiddagen avslutades med kaffe och kaka.

 Lagagården 18/11, kurs "Din trygghet"- egna åtgärder för säkerhet till vardags och vid kris".
Staffan Anckar från Civilförsvarsförbundet utbildade oss i "Hemberedskap för minst 72 timmar", och visade även hur HLR (hjärt o lungräddning) fungerar. Vi var 92 SPF-medlemmar som deltog i utbildningen. Efteråt bjöds på smörgåstårta, kaffe med kaka, sedan lottdragning. 

Volvo-resa till Göteborg onsdagen den 6/ 11 2019.
Vi, d.v.s 26 glada och förväntansfulla herrar lämnade Laholm med Veinge Buss 07.30 på morgonen. Efter programutdelning, och lite småsnack om vad som skulle gälla under dagen, hade vi en trevlig och avspänd resa upp till Göteborg. Vi anlände till Volvo Museum vid 09.30, något tidigare än beräknat, eftersom alla köer och vägarbeten, tursamt nog, var avslutade. Efter lite frisk luft och bensträckning, som piggade upp andarna ytterligare, var vi klara för insläpp kl. 10.00.
Volvo Museum invigdes 1995 och drivs gemensamt av AB Volvo och Volvo Cars. Museet har byggts ut kontinuerligt och innefattar nu cirka 8 000 kvadratmeter. Ett hundratal fordon är utställda. Vi fick uppleva och se allt ifrån de allra första bilmodellerna till de allra senaste konceptbilarna. Efter en mycket intressant genomgång var det dags att avnjuta lunch i VIP-matsalen på Restaurang Dockside.
Mätta och belåtna efter en god lunch var det sedan dags för rundturen med Blå Tåget. Efter att ha plockat av oss alla mobiler (fotoförbud) embarkerade vi tåget tillsammans med den förträffliga guiden Nicole. Hur en människa kan ha så många fakta i sitt huvud och dessutom informera på ett underhållande sätt var imponerande. Imponerande var det även att se bilarna tillverkas. Från den första skruven till att den färdiga bilen rullade av bandet.
Nöjda och belåtna rullade vi hemåt vid tretiden, även denna gång förskonade från bilköer och andra fördröjande moment.
Ett stort tack till alla trevliga deltagare, vår mycket kompetenta chaufför och väl mött till Herresan nästa år. 

Bussresa till GK:s i Ullared 
Vi var ett fyrtiotal pesoner som åkte med Veingebuss till Ullared, där vi hade några trevliga timmar med shopping o fika. 

Den 14 oktober-Samrådsgruppens filmdag.
Vi såg Hasse Alfredsons och Tage Danielssons film "En kärlekshistoria", sedan gick vi till Gröna Hästen för att äta räksmörgås. 

SPF Seniorerna Sverige fyller 80 år.
Tillsammans med c:a 90 personer firade vi med tårtkalas på Lingården.
Sven-Olof Malmström visade filmer om lantbruksmaskiner från förr och hade även trafikinformation. Kommunpolis Kristian Nilsson pratade om trygghet i Laholm, och ordförande Helene Andersson höll ett kort anförande om SPF:s historik.
          
                  

Bouletävling den 9 september.
40 personer gjorde upp om de första 10 platserna, och de som var bäst var:

Placering Namn Resultat
1 Sven Nilsson 3-28
2 Claes Hellsten 3-26
3 Lena Jönsson 3-22
4 Per-Göran Einarsson 3-16
5 Karl-Erik Gustavsson  2-15
6 Maj Axelsson 2-13
6 Arnold Axelsson 2-13
7 Rune Nilsson 2-10
7 Monica Liedman 2-10
7 Margaretha Thronée 2-10

             
   

 Golftävling 28 augusti med 19 deltagare
Årets tävling blev mer spännande än vi tänkt oss, eftersom regnet hängde i luften och åskan mullrade i bakgrunden. Tävlingen avgjordes efter 9 hål då det blev ohållbart att spela vidare, regnet öste ner och åskan var väldigt nära,  se resultat för de 10 bästa nedan:

Placering Namn Resultat Förening
1 Ulf Jönsson 34 Laholm
2 Gunilla Nilsson 34 Ränneslöv
3 Leon Nilsson 36 Ränneslöv
4 Mona Hansson 36 Sydhalland
5 Arne Sunesson 36 Laholm
6 Jan-Erik Nilsson 36 Laholm
7 Kerstin Cronqvist 36 Ränneslöv
8 Inger Berger 36 Sydhalland
9 Arne Gustavsson 37 Sydhalland
10 Yvonne Svensson 37 Sydhalland

Sommarfest på Hökagården 9 augusti
Efter att ha ätit av den goda chark- och delikatesstallriken gick vi ut i solskenet på tipspromenad, och sedan försökte vi komma närmast lillen med hjälp av bouleklot. Vi var c:a 70 personer denna trevliga kväll.  

 Uti det Blå onsdagen den 26 juni.
Första stoppet på vår resa blev Kallfeldts Läder som ligger i Nissafors. Där blev vi guidade om deras verksamhet och hantering av läder . Efter att alla tittat runt och en del inköp var gjorda av börsar,livremmar och väskor ställdes färden till Åsens hotell i Anderstorp där vi intog en god lunch. Mätta och belåtna reste vi vidare till Derome Trä och Nostalgimuseum. Där finns Sveriges största samling av verktyg och maskiner för träbearbetning.1991 slog Erling Andersson upp portarna för Derome Träbearbetningsmuseum. En samling på 8000 handverktyg och 300 större och mindre maskiner.Finns också ett nostalgimuseum från svenska hem 1700-1800 talet Efter en intressant guidning var det dags för kaffe och kaka. Även här gjordes en del inköp innan det var dags för hemfärd. Guidningen på bussen gjordes av ordf. Helene Andersson.

                               

   Damresa till Sofiero slott
Det blev en härlig dag med strålande väder och prunkande blommor. Vi åt god mat på Glasverandan som har fantastisk utsikt över parken och Öresund. Kaffet avnjöt vi på Kakboden i Höganäs, därefter gick färden hemåt efter en lyckad tur.

                     

 Studiecirkel Turista i Halland
Vår studiecirkel Turista i Halland är avslutad, som vi haft under höst- o vårtermin.Cirka 8-10 medlemmar har deltagit. Vi har läst och delgett varandra information o kunskap om hela Halland, gjort besök i Laholms stadspark och i Sofiero-området i Laholm. Vi har även gjort studiebesök på Halmstads slott, med guidning, tittat på Bockstensmannen på Varbergs fästning, samt besökt Rolfstorps kyrka och sett den 300 åriga rosen i kyrkfönstret som blommade.Senaste utflykten var till Danska Fall utanför Simlångsdalen.
Studieförbundet Vuxenskolan har upplåtit sina lokaler för våra träffar. 

 Modevisning Lagagården 15 maj
Efter att alla hälsats välkomna visade butikerna Frummerins och Man Fashion vårens och sommarens mode. Modeller var medlemmar från föreningen. Ett 60-tal hade mött upp på Lagagården, kaffe med dopp samt dragning av blomsterlotteri (och skänkta priser) avslutade dagen. 

TURA-resa den 29 april
Som alltid en mycket trevlig resa med god mat o dryck och många glada skratt.  

 PUB-afton onsdag den 20 mars kl 18.30 på Skoskumsgården
Vi var 65 personer som hade en härlig kväll med god mat och dryck och trevlig musikunderhållning. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Publicerades: 15 februari 2017 Uppdaterades: 02 juli 2020