Information om höstens verksamhet

Lite information till våra medlemmar!

Här kommer en liten hälsning från styrelsen. Vi hoppas att Du mår bra och har klarat Dig från att bli smittad av detta besvärliga virus. Tillsammans med höstens program vill vi meddela några ändringar som tillkommit efter programmets tryckning – både goda och dåliga nyheter.

Vi har fått information om att alla kommunens restauranger är stängda och alla aktiviteter för äldre inställda tillsvidare. Detta innebär att våra gymnastikgrupper och bridgen inte kan vara på Karl XIs Servicehus i höst och därför är inställda. Skulle direktiven ändras hör vi av oss. Vad gäller våra andra studieverksamheter och aktiviteter - kontakta respektive cirkelledare när startdatum närmar sig.

Styrelsen har beslutat att ställa in höstens första medlemsmöte den 17 augusti, då vi skulle ha besök av Lasse Svenssons Trio. Förhoppningsvis kan vi få lyssna till dem i vår i stället.
Riksfinalen för Hjärnkoll är också inställd vilket innebär att även distriktsfinalen utgår.

Idag är det ju vanligt med digitala möten och vi har tänkt höra om det finns något intresse i vår förening för en digital samtals-/diskussionsgrupp. Man skulle ju till exempel kunna prata om hur vi påverkats av Coronatiden eller helt andra ämnen. Vi får hjälp av Studieförbundet Vuxenskolan med tekniken och har också en medlem som gärna fungerar som samtalsledare. Skicka ett mail till christina.lofgren39@gmail.com om du är intresserad.

Vi har preliminärbokat 30 platser till Falkenbergsrevyns nya föreställning 2021, närmare bestämt den 26 februari kl 16.30. Priser mm kommer vi att meddela under hösten.

Vi vill berätta att Café Strandgatan 20 nu drivs av Immanuelskyrkan utan någon entreprenör i kaféet. Detta innebär att vi kan ha våra medlemsmöten där igen! Vi är inbokade för samtliga medlemsmöten i höst och kommer själva att stå för kaffekokning och inköp av bröd mm. Så vi medlemmar får hjälpas åt!

SPF Seniorerna har sedan flera år pekat på bristerna i äldreomsorgen. Nu kräver vi ordentliga förändringar i alla led med bland annat en omsorg som utgår från individens behov. Gå in på www.spfseniorerna.se och läs om Upprop för äldreomsorgen. Håller du med – skriv under namninsamlingen!

Det finns fortfarande medlemmar som inte har betalat medlemsavgiften. De kommer att avregistreras om avgiften inte inkommit före den 25 juli.

Vi vill påminna om att vi numera har bytt vårt plusgiro till BANKGIRO 5714-0857. Vi har även sagt upp vårt fasta telefonabonnemang, eftersom vi inte har kontoret bemannat på fasta tider. Du kan alltid nå oss via e-mail spf.gamletull@telia.com eller någon av oss i styrelsen, se programmets baksida. Anmälning till programmen kan du göra redan idag om du skulle vilja!

Nu gäller det att se framåt och vi hoppas verkligen att vi kan genomföra vårt program senare i höst även om det just nu ser illa ut! Håll utkik i Hallandsposten under Föreningsaktuellt och titta på vår hemsida, där vi kommer att ge information om vad som gäller. Du kan också kontakta någon i styrelsen för information.

Välkomna till ett nytt verksamhetsår!

För styrelsen / Christina Löfgren 2020-07-11/cl