Höstutflykt till Helsingör

Höstutflykt till Helsingör

36 deltagare mötte upp denna vackra höstdag för att med buss bege sig till Helsingör. Programmet bestod av besök och rundvisning i det gamla karmeliterklostret och Sct Maria Kirke centralt i Helsingör, intaga en god dansk "frokost" och sedan besök och rundvisning i M/S Museet for Søfart.

Vi fick vandra runt i de gamla klosterbyggnaderna från medeltiden och kyrkan intill med en dansk "rundviser" (guide). Han berättade initierat om historiken, men danskan var lite svår för många att förstå. Ett trevligt besök på ett ställe man kanske inte normalt går till annars.

På restauranten Kronborg Havbad väntade sedan en mycket fräsch och väl tillagad "frokost". Vi blev mycket vänligt omhändertagna i restaurangens trevliga interiör med utsikt till den stora småbåtshamnen.

Eftermiddagen fortsatte på det tämligen nya och moderna sjöfartsmuséet, som ritats och planerats i samarbete med arkitektfirman Bjarke Ingels Tegnestue. Museet ligger under jord, skapad runt den gamla torrdockan som tillhörde dåvarande Helsingörs Varv. Här fanns en svensktalande guide och det blev lättare att "hänga med". Mycket spännande rundvandring, mycket att se och höra om! Här kan lätt ägnas än mera tid..
Sedan begav vi oss hemåt med bussen, hemma vid 17.45 tiden och tack för denna dagen!

Ebbe Ankeraa,
researrangör