Ordföranden har ordet

Uppdaterades: 18 januari 2021

Hej och god fortsättning!

Vi just lämnat ett ovanligt och på många sätt förfärligt år bakom oss. Ett år som har påverkat våra liv och människors vardag på ett sätt som aldrig förr men ett nytt har tagit vid, ett hoppfullt år som ska ge oss framtidstro och en återgång till tiden före pandemin. Regeringen har lovat att hela svenska folket ska erbjudas vaccin till midsommar.
Längtan efter att få göra vad vi normalt brukar göra, som att delta i föreningslivets alla aktiviteter, träna tillsammans, resa, gå på konserter, gå på teater, idrottsevenemang, gå på restauranger tillsammans eller bara umgås med vänner och släktingar, den längtan har aldrig varit större än nu.
Styrelsen och dess kommittéer har valt att ställa in inomhusaktiviteterna under våren, i enlighet med Folkhälsomyndighetens restriktioner och rekommendationer för att undvika smittspridning av covid-19. I takt med att vaccineringen fortgår kommer restriktionerna förhoppningsvis att lätta och då kommer även föreningens aktiviteter att återvända.
Tanken har säkert slagit en och en annan medlem om varför man ska betala sin medlemsavgift nu när aktiviteterna ändå ställs in. Ditt medlemskap i föreningen är viktigt och kanske är ännu viktigare nu när frågor om vård och omsorg av äldre har stått i centrum under pandemin. Ju fler vi är ju lättare för föreningen att driva och påverka i frågor som rör vård- och omsorg av äldre på lokalnivå genom vår medverkan i det kommunala pensionsrådet, regionalt genom SPF Seniorernas distrikt Halland och på riksnivå genom förbundet SPF Seniorerna. Vi hoppas och tror att du vill vara med även i fortsättningen. Vi vill kunna göra skillnad i människors vardag genom alla våra aktiviteter och genom att påverka politiken för bättre vård och omsorg till äldre.
Slutligen ber vi dig hålla i och hålla ut. Snart kan vi erbjuda ett smörgåsbord av roliga aktiviteter!

Mustapha Radi 

Publicerades: 01 november 2020 Uppdaterades: 18 januari 2021