Resa till Saltön

Den 14 juni åkte ett trettiotal seniorer från SPF Seniorerna Åsa på en trevlig endagsresa i Bohuslän.

Efter en tidig start från Åsa smakade det gott med kaffe och en god smörgås på Hotel Stenungsbaden. Därefter gick färden vidare den vackra vägen genom Tjörn och Orust mot resans huvudmål Skaftö och Grundsund. Alla som läst Viveca Lärns böcker eller sett TV-serien känner till det bättre som Saltön.

På vägen plockade vi upp den lokale guiden Kent som initierat berättade hur skärgårdssamhällena uppstod och utvecklades genom åren. Från olika sillperioder, hemvist för oceangående segelfartyg till nutiden, då det bor flest fritidsboende i området. De flesta arbetstillfällena nu för tiden är för hantverkare som renoverar och rustar de fritidsboendes hus.

Väl framme i Grundsund parkerade vi bussen och gick till fots, medan Kent berättade vidare och även pekade ut olika inspelningsplatser för Saltön. En delikat fisklunch avnjöts på restaurang Smultron och Tång.

Färden gick vidare i Evert Taubes fotspår via Ängön, Flatön och Malön till Morlanda handelsträdgård och pelargonmuséet med 500 olika sorters pelargoner i olika färger och former. Fulla av intryck var det så dags att styra hemåt. Med Erik Linders från Forslunds Touring säkra händer på ratten bjöds vi på en lugn och trygg körning. Tack Erik och även Marie som bjöd på intressant guidning.

Fler bilder finn i bildgalleriet.