12 september

Kort reportage från höstens första månadsmöte.

Mötet inleddes med att Inger Edling, vår ordförande sedan detta årets början, hälsade oss alla välkomna. Denna gång var det också ganska många som var med för första gången och några av dessa var också nya medlemmar. 

Idag var det en strålande vacker sensommardag i början av september. Här inne i församlingslokalen fick vi lyssna till, och ibland sjunga med, Edward C Johansson (klicka på länken) som underhöll oss under en knapp timme. 

Därefter fick vi kaffe som serverades till en god paj med vaniljkräm. Kaffekommittén hade till denna dag dekorerat borden med hösten färger från naturen. Verkligen trevligt gjort. Du ser det på bilden ovan. 

Sedan följde lite information från Inger
- Resekommitténs resor till Ven respektive Chess har har tydligen avlöpt väl.
- Den hemliga bilresan ställdes in, för få intresserade denna gång.
- Pensionärsorganisationerna i Halmstad hade ordnat en valdebatt med politikern på biblioteket den 17 augusti. Mycket välbesökt.
- Kommunen  har inrättat en "digital fixartjänst". Hon som nu har anställts för detta kommer att berätta om sin verksamhet på nästa månadsmöte.

- Christina Pedersen berättade att stavgången börjar nu. 
- Marlene Bernhorn berättade att det gör även Canastan
- Kenneth Persson efterlyste förslag på lämpliga resor.

Vi var ca. 65 medlemmar på dagens möte. Det finns plats för fler.
Till nästa månadsmöte, måndag den 10 oktober, har vi bjudit in Ulrika Larsson, från Larsons bokhandel. Hon är duktig på att berätta om olika boktips.

Du,,, som inte brukar gå på föreningens månadsmöten, ta chansen nästa gång.
Mer information kommer om några veckor.

 

text & bild: Anders Kinch