Månadsmöte 14 oktober 2019

Johan Rosenlind berättar

  • Johan Rosenlind
  • Johan på Harplinge församlingshem berättar om Vår tid är nu
  • Tid för samtal. Många besökare denna dag.
  • Johan Rosenlind
  • Johan på Harplinge församlingshem berättar om Vår tid är nu
  • Tid för samtal. Många besökare denna dag.

SPF-Kvarnen har haft oktobers månadsmöte och bjudit in Johan Rosenlind.

Han är skaparen, manusförfattare och initiativtagaren till den kritikerrosade serien, "Vår tid är nu". Johan, som bor i Haverdal sedan 90-talet, berättade intressant och levande om bakgrunden till hans engagemang för serien. Har han under många år jobbet som hovmästare på flera restauranger och verkligen lärt sig den miljö som utspelar sig i TV-serien. 2 säsonger har sänts och den 3:dje börjar sändas nu i slutet av oktober. Varje säsong har kostat cirka 100 miljoner kronor att göra. Den tredje säsongen  kommer att innehålla 8 avsnitt.

Mötet inleddes med att vår ordförande, Hans Emanuelsson, hälsade oss alla välkomna, och speciellt våra nya medlemmar. Efter att Johan Rosenlind berättat med stor inlevelse om bakgrunden till tv-serien så tar Sven Olsson vid och förmanar om att tänka på halkan som kan smyga sig på nu när det närmar sig kyla och frost. Gäller både fotgängare och bilister. Ja, även en och annan cyklist kanske.

Christina Pedersen berättade kort om de populära stavvandringarna som hon med flera arrangerar på torsdagarna. Mer om detta finns på vår hemsida under rubriken aktiviteter. Klicka här

Därefter informerade Jan Henriksson om en planerad englandsresa med fotboll som kan bli av om tillräckligt många anmäler sitt intresse. Klicka här

Inger Edling berättade att julbordet blivit fullbokat, men att hon reserverat fler platser så att vi kan ta emot några fler som kan vara intresserade. Klicka här. 

Det var ett mycket välbesökt och trevlig månadsmöte.

Första avsnittet kan du se här

Text & bild: Anders kinch