Månadsmöte 2018-05-14

Denna gång hade vi månadsmötet på Kvarnlyckan. Kerstin Teusch, landskapsarkitekt och Stellan Eriksson, arkitekt som ritat Kvarnlyckan, berättar om tänket kring tillblivelsen av Kvarnlyckan. Konceptansvarig Heidi Nilsson berättade om hur verksamheten fungerar dag.

  • Kvarnen

Vi var ca. 80 pers som ville veta mer om Kvarnlyckan, eller Harplinge äldreboende, som det egentilgen heter. Alla äldreboenden i Kommunen har egna s.k. konceptboende. För Harplinge gäller: "Trädgård och natur".

Stellan och Kerstin berättade om tänket  med integrationen att göra ett boende kring konceptet Trädgård och Natur.

Ett nybyggt och modernt äldreboende som stod klart för inflyttning i januari 2017. Boendet har enheter med vård- och omsorgsboende (somatisk omsorg) samt enheter med demensvård. Harplinges äldreboende omsluts av grönska på fina innegårdar. Byggnaden är i ett plan och har eget tillagningskök. 

Det är dubbelt så stort som den gamla Kvarnlyckan men med samma antal boende, 60 pers. Harplinge äldreboende är öppet för alla i kommunen. Detta gäller för alla äldreboenden i Halmstad. Det är viss kö för närvarande., men det kan förändras snabbt.

Mötet avslutades med att Sven Olsson berättade om aktualiteter kring trafik. Denna gång var det en del om cykling och cykelleder i våra områden. Sven berättade även om en hemlig bilresa som kommer att äga rum den 30 maj. läs mer här.

Sven nämnde även kort alternativet till hjälm. Den s.k. Hövdingen.
Bra alternativ. Läs mer

Text: Anders K