Huskvarna Resa

Uppdaterades: 13 januari 2017

Huskvarna resa 16-06-16

Den 16:e juni, en disig morgon men perfekt väder för en bussresa, åkte 48 glada SPF-are med buss till Huskvarna.
Enligt vår reseledare Christer Myhrman skulle detta vara en gourmet resa med museal betoning.
Under resan pekade Christer ut intressanta byggnader och områden spetsade med små roliga historier.

Första anhalten skulle vara fabriksmuseum i Huskvarna men innan dess intogs en rejäl frukost med bacon, äggröra och smörgåsar på Stockmakare restaurangen i vapenvallen området.
Efter denna välmättande frukost åkte sällskapet på en liten sightseeing där den fantastiska utsikten över Huskvarna och Vättern kunde åtnjutas från Ådalsvägen innan resan fortsatte mot Huskvarna museum.

Huskvarna museum är ett innehållsrikt resmål som har allt från den ursprungliga vapentillverkning, tävlingsmotorcyklar och mopeder fram till dagens moderna symaskiner, spisar, gräsklippare och motorsågar som till stor del nu tillverkas i Kina. Den guidade turen var mycket informativt och intressant.
Resan gick vidare förbi Norrahammar där en gång i tiden tillverkades gjutjärnspannor och spisar, till Tabergstoppen där en gemensam middag intogs och de enastående vyer kunde knappt mätta ögat.

Resan gick vidare mot Jönköping och tändsticksmuseet där ytterligare en väldigt intressant guidad tur av tändsticksfabrikens första fabrik och historiken om tillverkningen och människorna som arbetade där gavs.

Efter besök på alla dessa historiska sevärdheter var det dags att vända blicken eller rättare sagt bussen, hemåt mot Fagered men med en överaskningsstopp på en vacker rastplats för kaffe, smörgåsar och risifrutti vilka var väldigt uppskattade.

Alla resenärer var överens om att en bättre dag kunde man inte ha haft och vi hade haft tur med vädret.

Ett stort tack till Gunilla och Christer Myhrman för en välplanerad, intressant och rolig dag.

Publicerades: 13 januari 2017 Uppdaterades: 13 januari 2017