Hänt 2020

Uppdaterades: 19 mars 2020

2020 års årsmöte avhölls på Björnhults Golfrestaurang.

Årmötet blev välbesökt. Hela 69 medlemmar hade hörsammat kallelsen.
För att underlätta för hörselskade skrivtolkades årsmötet.

Efter sedvanliga förhandlingar blev det kaffe och underhållning.

    

   

 ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 Hjärnkollen tisdagen 3 mars

Järnkoll på hjärnkollen
Vilken färg hade majblomman förra året? Var den gul-lila, vit-grön eller röd-rosa? Varifrån kommer maträtten gulasch? Från Tyskland, Österrike eller Ungern? Vad heter Islands parlament? Folketinget, Stortinget eller Alltinget? Så löd några av de tjugo frågor vid årets uttagning till distriktsfinalen i frågesport-tävlingen "Hjärnkoll"*, som gick av stapeln Skogstorps församlingshem den 3 mars. Ett tjugotal medlemmar hade slutit upp med vässade pennor, redo att ta itu med utmaningen att testa sina kunskaper i bland annat geografi, naturkunskap, politik, idrott, konst, musik och kuriosa.
- Det känns ju nästan som ett examensprov, kunde man höra lite skämtsamt runt borden, när frågorna delades ut.
När vi hade svarat på alla frågorna samlades formulären in av tävlingsansvarige Gunnar Johansson, som rättade svaren medan vi andra kunde avnjuta kaffe och smörgås.
I väntan på resultaten fortsatte frågesporten – denna gång i musikalisk form. Kalle Karlsson (sång och gitarr) och Lennart Pettersson (dragspel) hade satt ihop ett varierande musikprogram med populära låtar framförda på svenska och engelska, där vi fick svara på kluriga frågor om sångare, upphovsmän och titlar. Gissa om det var svårt? "Gamle svarten" med Cacka Israelsson kunde nog de flesta, men när skrevs "Flottarkärlek"?
Så kom då äntligen den enväldige domaren in i salen igen för att förkunna de rätta svaren och meddela vem som hade vunnit årets delkamp. En deltagare, Kalle Carlsson, hade lyckats få rätt på alla tjugo frågorna. Två deltagare, Karin och Ingvar Karlsson, hade 18 rätt och en deltagare, Anna-Lena Torstensson, hade 17 rätt. Eftersom Kalle är förhindrad att delta i distriktsfinalen den 12 maj i Ätrasalen i Vessigebro kommer Morup-Stafsinges tremannalag att bestå av Karin och Ingvar Karlsson samt Anna-Lena Torstensson. Vi önskar dem alla lycka till.
* SPF Seniorernas Hjärnkoll är en frågesportstävling där förbundet varje år genomför en riksfinal för distriktens bästa tremannalag. Finalen i SPF Seniorernas Hjärnkoll 2020 avgörs den (dag, månad) i stadens namn.

 

Publicerades: 14 februari 2020 Uppdaterades: 19 mars 2020