Övriga lästips

Jan Mårtensson - Åsa Larsson - Charlotte Fryklund

Jan Mårtenson hör till de författare som bjuder på avkoppling med sina intressanta miljöer och lagom dramatiska händelser.
Detta gäller inte minst han två senaste böcker:
I skuggan av Etna (2020) och Se döden väntar på dig (2021)


Åsa Larsson - Fädernas missgärningar (2021)
För denna deckare fick Åsa Larsson Deckarakademins pris ”Årets bästa deckare”. Det är en väl komponerad bok som är sällsynt välskriven. Den är engagerande tack vare de fina personteckningarna och de fina miljöskildringarna författaren bjuder på. Det gör att det är personerna man följer i denna dramatiska roman då spänningen byggs upp på ett mycket effektivt sätt. Den är drygt 500 sidor lång men känns aldrig för lång. Man får inblick i lite av vad förändringarna i Kiruna stad innebär och hon lyckas till och med väcka intresse genom skildringen av boxningsvärlden.


Charlotte Fryklund - Bibelns kvinnor: 101 möten med kända och okända systrar
Detta är en bok som överraskar och bjuder på många intressanta nya bekantskaper. Nätprästen och författaren Charlotte Fryklund belyser här många av de kvinnor som förekommer i Bibeln oftast är de bara ett namn som nämns i en bisats eller presenters enbart som en del av sina mäns berättelser. Genom sina 101 möten med dessa kvinnor lär vi känna dem samtidigt som vi leds genom Bibelns stora berättelser och får insikter om våra egna liv.

Trevlig läsning!!