Båtutflykt i Göteborgs skärgård

Härlig båttur i Göteborgs södra skärgård.

En strålande sol och en laber bris mötte oss vid bryggan i Långedrags gamla hamn den 1 september. Där låg Nawica, en motorseglare på drygt 12x4 m, och väntade på att få ta med oss ut på en skärgårdstur och lunch på Styrsö. Vi var 10 SPF:are från vår förening. Extra glädjande var det att se en helt ny medlem och en medlem från tidigare Västanvind.

Efter en kort säkerhetsgenomgång och löfte från kapten att inte falla överbord la vi loss och satte kurs förbi Långedrag, Saltholmen ut mot Brännö brygga. Märta hade förberett lite information om de öar vi passerade vilket uppskattades mycket.

Vår färd gick mellan Asperö och Köpstadsö och senare passerade Brännö bygga förbi på vår styrbord sida innan det var dags att komma ut på öppet hav. Där blinkade Vinga fyr i väster och vattnet låg alldeles spegelblankt. Ute på havet låg tre gigantiska kryssningsfartyg uppankrade i väntan på att Coronan skall gå över. Vi rundade Böttö utan att gå på grund och fortsatte söderut innan vi gick tillbaka in i skärgården förbi Känsö och "Snobbrännan" till Styrsö Bratten där lunchen intogs.

Hemresan gick förbi Knarrholmen......men för att öka spänningen så valde impellern i motorn att gå sönder så att motorn blev så varm att vi var tvungna att hissa segel istället. Men det gick så långsamt att vi slutligen fick draghjälp fram till hemmahamnen. Ingen verkade dock ledsen för detta.

Tack alla som var med och förgyllde dagen hälsar er kapten Bosse

// Bo Stenberg