Månadsmöte 8 oktober

ÖGON KÄNSLIGA FÖR STJÄRNOR

Marie Rådbo universitetslektor i astronomi vid Göteborgs universitet, hedersdoktor vid Chalmers tekn. högskola och sommarpratare i radio - gav oss en mycket uppskattad presentation.

Kunde tillfället vara mer lämpligt än just idag!
De tre Nobelpristagarna i fysik hade tillkännagivits vid lunchtid - och närmare bestämt inom området Astronomi!

Astronomi handlar om livet, och var aliens och Gud egentligen bor. Oavsett - så är vi alla ute på en rymdresa i en otrolig hastighet. Varje gång vi blinkar, så har jorden flugit fram ytterligare 30 km i rymden.
Marie tog oss ut på en resa i rymden och gav många tydliga bilder, som gav oss nyttiga och intressanta perspektiv - både på vår egen litenhet och rymdens ofattbara storhet. Vikten av vad vi gör med vår egen planet blev också slående!

Givetvis berörde Marie de mest intressanta och betydelsefulla milstolparna vad gäller rymdforskningen - som exempelvis  den för 50 år sedan första bemannade månlandningen med Apollo 11.

Stort TACK till Marie för både Din intressanta presentation och Ditt uppenbara engagemang för att väcka intresse för astronomin och vetenskapen hos den stora allmänheten - men framför allt - hos de unga!