Frågor och svar

Uppdaterades: 08 november 2016 Skriv ut

Senaste nytt

På denna länk www.spfseniorerna.se/faq finns frågor och svar om de nya systemen. Det finns även möjlighet att ställa nya frågor.

Den 1 december 2016 lanserar SPF Seniorerna med en ny hemsida och ett nytt medlemsregister. 

För dig som arbetar som webbredaktör kommer EPiServer staging att vara stängt under perioden 10-30 november då flytten (migreringen) av data sker.
Läs mer här: Frågor och svar gällande EPiServer och nya hemsidorna 

Under perioden 10 november- 30 november har vi inte tillgång till något medlemsregister alls, varken Föreningssupport eller MiRiaM.
Läs mer här: Frågor och svar gällande lansering av nya medlemsregistret MiRiaM

Kursaktiviteter

De nya webb- och medlemssystemen kommer att vara delvis i drift från den 1 december 2016. Gamla webb- och medlemssystem kommer att vara kvar i drift till årsskiftet.

Det nya webbverktyget som SPF Seniorerna valt heter Episerver och är ett svenskt webbverktyg. Webbredaktörerna behöver inte ha någon särskild programvara installerad på sina datorer utan arbetar i sin webbläsare. Det nya medlemsregistret, MiRiaM, kommer att användas.

Under oktober 2016 har vi i Daladistriktet genomfört utbildningen om Episerver för webbansvariga i distriktets föreningar. Det har varit två heldagar med två veckors mellanrum fördelat på tre grupper. Utbildningen har vi haft i Studieförbundet Vuxenskolans lokal i Leksand. Vi som har hållit i webbsidesutbildningen är Stig Jakobsson och Bengt Hållén. En uppföljning och utbildning om Eventmodulen kommer att bli under 2017.

Utbildningen för medlemsregistret MiRiaM var en heldag, tisdag 8 november på Hotell Lerdalshöjden i Rättvik. Utbildningen om medlemsregistret ordnades av Bo Eriksson och Elisabeth Mejer.

Publicerades: 08 november 2016 Uppdaterades: 08 november 2016