Vår ordförande, Ur Alf Nilsson

Uppdaterades: 16 juni 2020

Daladistriktet har till uppgift att vara sammanhållande och stödja och hjälpa föreningarna i distriktet, vara inspiratör för föreningarna och tipsa om bra verksamhet där ute.

Högaktuellt just i dessa pandemitider är problemet med ensamhet, hos våra medlemmar och andra. Den ofrivilliga karantän som vi tvingats till, har satt fokus på hur svår ensamheten kan vara, speciellt så utsträckt i tiden som den har varit.
Vår uppgift ute i föreningarna i detta läge, är att hitta lämpliga former för att minska ensamheten hos seniorerna. Ge tips till varandra om lämpliga former för umgänge och samkväm med distans. Det som händer nu, kommer att lära oss, att hantera nya umgängesformer i framtiden och hjälpa oss att umgås på andra sätt än vi är vana vid.

Det finns ofrivilligt ensamma därute, låt oss på ena eller andra sättet, söka upp dom och bjuda in dom i vår gemenskap. Ensamhet är för det mesta inget positivt utan måste undvikas så mycket som möjligt.

Våra inspirationsdagar är en möjlighet att komma samman inom specialområden och lära och utbyta erfarenheter av varandra.
Samverkansområdesträffarna ger ytterligare möjligheter att utbyta erfarenheter med varandra.

Jag ser det som mycket viktigt att varje förenings verksamhet är varierad i mångfald så långt möjligt. "Det skall finnas något för alla".Trevliga samkväm och resor, såväl som påverkan på seniorernas villkor i den egna kommunen och i regionen (Distriktets uppgift). Utbildningar och föreläsningar av olika slag är ytterligare aktiviteter, som kan förekomma.

Jag ser tiden an med tillförsikt och tar gärna emot förslag till verksamheter framgent och hoppas på ett gott samarbete med nya styrelsen, Er medlemmar och Era föreningar.

                                                                                                              Ur Alf

Publicerades: 21 november 2016 Uppdaterades: 16 juni 2020