Ordförande Lennarts hörna

Uppdaterades: 04 januari 2017 Skriv ut

Jul- och nyårshälsning från Daladistriktets ordförande.

  • Ordförande Lennarts hörna

Bästa SPF medlem.

Nu är det jul igen och snart har vi ännu ett nytt år. Tänk vad tiden går fort! Jag hoppas, att du har haft ett år fyllt med positiva upplevelser. När det gäller våra tjugo föreningar i distriktet har de verkligen arbetat för att du som medlem ska få minnesvärda upplevelser genom alla de verksamheter som erbjuds. Dels har jag god kontakt med föreningarna, så jag vet att man lägger ner stor mösa på att få till aktiviteter som ska passa alla, dels läser jag i tidningen varje vecka om allt det som föreningarna gör för sina medlemmar. Det är imponerande. 

Även vi som är något till åren tycker jag ska titta på årets julkalender. Den är nämligen utnämnd till att vara en skildring av nostalgisk "förr-i-tiden" mysig jul med fantasifulla inslag att leva sig med i. Ibland är det skönt att drömma sig bort och kanske minnas tider som svunnit. Tänd gärna ett ljus i mörkret och dröm dig tillbaka till trevliga jultider som du själv upplevt. Det är väl det minsta som du kan unna dig. Du kanske rentav kryddar till det hela med en kopp god glögg. 

Det viktigaste i dessa jultider är förstås inte julklappar utan mänsklig värme. Sök er till varandra och umgås. Kanske bakar ni, dricker kaffe eller lagar litet julmat tillsammans. Det finns tyvärr alltför många som måste tillbringa julen i ensamhet. Om du vet någon som är i den situationen, sök upp henne eller honom, slå er ner och prata en stund. Du förstår säkert hur uppskattat det skulle vara. Julen är den tid, om någon, då vi måste stanna upp i vardagen och värna varandra frid i sinnet och att bara vara... 

Jag önskar er alla en riktigt skön och stillsam jul och ett förhoppningsfullt nytt år.

Lennart Nilsson

Ordförande
SPF Seniorerna Daladistriktet

Publicerades: 21 november 2016 Uppdaterades: 04 januari 2017