Fira SPF 80 år i din förening!

  • 13 juni 2019

SPF Seniorernas 80-årsfirande är ett bra tillfälle för föreningen att uppmärksamma vårt förbund och dess betydelse i samhället.

SPF Seniorernas 80-årsfirande är ett bra tillfälle för föreningen att uppmärksamma vårt förbund och dess betydelse i samhället och syftar till att lyfta både vår brokiga historia och framför allt vår utveckling och betydelse idag för att alla medlemmarna ska veta att de är medlemmar i Sverige bästa seniororganisation.

När SPF Seniorerna bildades 1939 var det en liten lokal förening i Göteborg som protesterade mot att fattiga pensionärers ekonomi stod still. Idag är vi en av Sveriges största ideella organisationer med ett av landets högsta anseenden.

SPF Seniorerna firar 80 år som förbund och det ska vi naturligtvis fira på olika sätt. I Daladistriktet kommer flera föreningar att på något sätt uppmärksamma jubiléet:

  • några föreningar kommer att använda en av höstens månadsträffar för att med hjälp av förbundets bildspel beskriva utvecklingen under 80 år. 
  • ett par föreningar kombinerar en redan etablerad sommarfest för att uppmärksamma jubileet 
  • i en förening ger kommunens jubileum med SPF:s jubileum anledning att ordna ett särskilt kaffekalas med jubileumstårta och att låta kommunstyrelsens ordförande delta.

Det finns alltså anledning till och möjligheter att genomföra någon form av aktivitet för att uppmärksamma SPF:s jubileum. Som hjälp i planering och genomförande har förbundet tagit fram lite olika stödmaterial.

För inspiration har tre olika konceptbeskrivningar tagits fram. Klicka på länkarna för att ladda hem respektive beskrivning.


Seminarium
Kaffekalas
Fest med tema 1939

I SPF:s webbutik finns lite olika artiklar att beställa med förbundets logga och 80-års symbolen på. Priserna är subventionerade med 50% från förbundet. De artiklar som finns är kaffe- och matservetter, coctailpinnar och handflaggor. Gå till webbshoppen här.

Ett bildspel med historiebeskrivning kommer också att tas fram. Texten kan skrivas ut och delas ut till föreningens medlemmar i samband med att 80-årsjubileumet uppmärksammas. Det kan också läsas upp, valda delar eller i sin helhet, under förevisning av bildspelet.

Bildspelet kommer att kunna laddas ner på Daladistriktets hemsida.

Det är min förhoppning att dessa tips ska inspirera även din förening att på något sätt uppmärksamma SPF:s 80-årsjubileum!
                                                                        Lennart Nilsson, distriktsordförande

Publicerades: 13 juni 2019 Uppdaterades: 13 juni 2019