230211 Buss till Björborevyn

Resekommittén med Gunnar Helgesson i spetsen hade den 11 februari 2023 ordnat en bussresa till Cirkus Bling-Bling 2.0 - en av Björborevyns sista föreställningar i år.

Ett femtiotal SPF:are från föreningen i Falun deltog i resan. Den gick mot Björbo i strålande solsken en vinterdag med nysnö på isbelagd Västerdalälv och den omgivande levande landsbygden i Gagnef.

Framme vid IOGT-NTO-lokalen möttes vi av Cirkusdirektören själv (Hans-Erik Bergman) som gav oss några korta instruktioner och  försatte oss i rätt stämning för revyns nummer. Vi fick kaffe och en macka så att vi skulle klara den två timmar långa föreställningen.

Revyn är gjord av amatörer i Björbo. De uppförde roliga och satiriskt träffsäkra tempofyllda nummer med komik och sångarglädje men också några med värme och ömhet inför åldrandets obevekliga gång.

Under bussresan till Björbo gjorde Gunnar Helgesson som uppvärmning inför föreställningen en resumé över teaterns och revyns framväxt under århundradena.

På hemresan svarade deltagarna på sex frågor med anknytning till det förbiilande landskapet. Efter en viss palaver om skiljefrågans nollor utsågs Håkan Andersson och Birgitta Engström med fem rätt till segrare. Vinsten: En bild i Medlemsnytt!

Det blev en trevlig eftermiddag med god stämning, vackra vyer samt en nypa bildning och hembygdskunskap.

Text och bild: Hans Kinell