230124 Skidåkning i Vintjärn

Det blev all-time-high för antalet deltagare. Jag har noterat 22 personer - det kan finnas någon missad. 2019 var en vinter med många deltagare: 21 vid Pumpen i Hosjö och 20 till Gyllbergen. Det verkar vara populärt med "utflykter". Stångtjärn kan man enkelt åka till på egen hand! En sån här utflykt är ju bra genom att vi fyller bilarna.

Vintjärn var lika vackert som Sörskog förra veckan. Men här blev det riktig vinter först när man kom upp till gruvsamhället.

Nästa tisdag åker vi till Gyllbergen, om både det är bra spårat och rimliga väderutsikter.

I Vintjärn finns det två spår att välja på: Det blå vägspåret, som kan köras upp tidigt på säsongen, eftersom det bara går på skogsbilvägar. Det är 9 km långt om man kör alla tre stickvägarna. Det röda skogsspåret kräver mera snö och är drygt 14 km långt. Spåren korsar varandra på flera ställen och det gör att det går att kombinera på många sätt om man har kart-bilden klart för sig.
Idag var det många, som utnyttjade den här möjligheten att åka delar av båda spåren.

Spåren var riktigt bra denna dag, även skogsspåret, som jag testade. En stor del av det spåret går på myrar och då blir det inte så mycket backar. Underbart spår!

Det finns ingen värmestuga här, så fikat blir utomhus. Det gjorde att fika-stunden blir ganska kort.


 

Foton från Christina Sahlin.

Hur är det med intresset för StafettVasan. Samma personer, som åkte förra året är på hugget även i år: Ulf Löfgren, Ola Hedlund, Kristina Holmberg, Mats Rudert och jag själv. Jörgen Enberg och Gustav Boklund har också visat intresse. Det är en trevlig tillställning. Vi åker upp i två bilar. Den första åker tidigt till starten, som går kl 9:00 i Sälen. Den andra bilen skall se till att det finns en åkare i Evertsberg kl 12. Det är fem sträckor: ca 24, 24, 15, 9 och 18 km. Efter medaljutdelning äter vi hamburgare på vägen hem. SPF bjuder på startavgift och bilersättning. En semla på planeringsträffen brukar också ingå. Finns det fler intresserade, så hör av er, så kanske vi får två lag i år också!

Mats Hiertner