230109 Sammanfattning från styrelsens möte

Styrelsen höll sitt första möte på det nya året. Mötet hade sin huvudsakliga inriktning på det kommande årsmötet. Styrelsen informerades om valberedningens utförda arbete gällande alla de funktionärsuppdrag som årsmötet skall besluta om. Valberedningens förslag kommer att läggas ut på hemsidan bland övriga handlingar inför årsmötet.

Styrelsen har att föreslå ordförande samt sekreterare för årsmötet. Styrelsen föreslår Ann-Britt Åsebol som ordförande och Karin Malmgren som sekreterare. Likaså skall styrelsen avge förslag till valberedning för 2023.

Torsten Gudmunds som sammankallande och Lars-Ola Sörestad som ledamot har avsagt sig sina uppdrag. Yvonne Törnqvist står fortsatt kvar. Styrelsen finner det lämpligt att valberedningen skall bestå av tre personer. Kontakt skall tas med Yvonne för att tillsammans med henne finna en bemanning för valberedningen 2023. Styrelsens ledamöter uppmanas samtidigt att inventera lämpliga kandidater.

Styrelsen konstaterar att de två årsmötena som avhållits per capsulam inte möjliggjort avtackning av funktionärer som avslutat funktionärsuppdrag under dessa år. En genomgång har genomförts och styrelsen fastställde förteckning för avtackning.

Vår egen kör kommer att avsluta årsmötet och ordföranden ges uppdraget att kontakta kören.

När det gäller rapporter från kommittéerna konstateras att inget nytt finns att rapportera utöver den planering som är gjord för att inleda det nya verksamhetsåret.

Från distriktet rapporteras att deras valberedning vädjat om hjälp från föreningarna att bemanna de positioner som blivit vakanta I distriktsstyrelsen. Ordföranden redovisar att kontakter I frågan förevarit med distriktets sammankallande I valberedningen. Informeras vidare att distriktet planerar en träff för ledamöter I KPR då det uppenbart fungerar lite olika I våra kommuner. Gunilla Barkar som är vår representant I distriktssyrelsen har ansvar för detta.

Styrelsen informerades om arbetet med att arrangera Förbundsmästerskapet på längdskidor I Falun den 23 februari 2023. Förutom själva tävlingen erbjuds en kamratafton dagen före med middag och underhållning på Bergsslagsmässen. Var och en betalar själv för deltagandet på denna aktivitet.

Styrelsen informerades vidare om att Bowlingalliansen lämnat en ansökan till Allmänna Arvsfonden om medel för investeringen av bowlingbanor. Då såväl vi som PRO stöttat deras arbete med hänsyn till betydelsen för våra medlemmar att få bowlingen tillbaka I Falun känns deras planer angelägna.

Informerades även styrelsen om läget när det gäller Trygghetsboendet på Yxhammarsgatan. Styrelsen kan bara konstatera att det är ett stort intresse för den boendeform som valts där.

När det gäller våra egna lokaler har vi haft ett möte med kommunalråden den 7 december. Vi har nu att följa upp detta möte vad gäller såväl lokallösningar som tillståndsansökan för serveringstillstånd.

Slutligen lade styrelsen fast Föreningsåret 2023 som är en översiktlig planering för verksamhetsåret 2023.

För styrelsen för SPF Seniorerna Falun

Anders Sätterberg
Ordförande