221214 Lucia

Vår ordförande Anders Sätterberg hälsade alla välkomna till årets sista medlemsmöte. Vi har nu kommit in i ett mer normalt läge och kan i år planera för ett fysiskt årsmöte i februari vilket känns bra. SPF Falun har problem med att få medlemmar att ställa upp och hjälpa till i verksamheten. Anders vädjade till oss alla, att fundera över om vi har möjlighet att engagera oss i vår förening.

Ofrivillig ensamhet är en aktuell fråga i samhället och SPF. Att komma med i en organisation typ SPF kan vara ett bra sätt att bryta ensamheten. Det är dock mycket svårt att komma i kontakt med ensamma personer. Vet du någon som är ensam ”kroka arm” och ta med hen till någon av våra träffar/aktiviteter uppmanade Anders. En personlig kontakt med en ofrivilligt ensam är viktig för att kunna lyckas med att bryta ensamheten.

Avslutningsvis önskade Anders oss alla en GOD JUL och ETT GOTT NYTT ÅR.

Traditionsenligt kom sedan Lucia med tärnor och stjärngosse från Kulturskolan och sjöng de välbekanta Luciasångerna. De avtackades med en stor varm applåd. Efteråt blev det Lucia kaffe.

Per Börjesson