221212 Jultallrik(ar) i Bergslagsmässen


Bergslagsmässen fylldes två gånger av Julmatssugna medlemmar

Ett av målen för föreningen SPF Seniorerna Falun är att minska den ofrivilliga ensamheten bland äldre.

Ett inslag i dessa ansträngningar var det avgiftsfria arrangemanget "Jultallriken" som genomfördes vid två tillfällen, den 5 och 12 december 2022, i Bergslagsmässen. Det finansierades med särskilda statliga extramedel beviljade av Socialstyrelsen.

Gunilla Barkar hälsade välkommen på styrelsens vägnar. Hon betonade vikten av att vi alla hjälper till att öka gemenskapen bland äldre och då särskilt tänker på de som lever ensamma.

"Jultallriken" var i själva verket tre. Bergslagsmässen serverade kallskuret, varmrätter (bland annat en krämig Janssons frestelse!) och efterrätt samt kaffe. Under väntetiden i entrén serverades glögg med pepparkaka.


En av Jultallrikarna den 12 december

Ove Jansson underhöll med visor och eget gitarrstöd. Det visade sig att han även är buktalare. I "Rudolf med röda mulen" var Tomtens röst lite knarrig och sliten, men det kan man ju förstå i dessa tider!


Ove Jansson från Hofors underhöll med visor till gitarr

Ett hundratal medlemmar kom båda gångerna. Några "icke-medlemmar" kunde också bjudas med på detta arrangemang. De som var där kunde njuta av både maten och gemenkapen under några timmar i kyliga decemberkvällar.

Hans Kinell