221127-28 Reseberättelse från julbordsresan

Söndagen den 27 november lämnade 45 förväntansfulla passagerare Falun med buss för att i Stockholms stadshus få avnjuta en adventskonsert med vackra röster och skicklig orkester.

Resan gick via Enköping med ett välbehövligt stopp i Ekolsund för mat/fikarast som gav möjlighet att sträcka på benen. Under resan hit fick man testa på att lösa en uppgift om hur man ska räkna ett antal kvadrater på en bild och helt klart blev det inte många rätt. När rätt svar 40 st gavs hördes en del suckar och kommentaren ”att jag inte såg dem alla”.

Gunilla Barkar gav oss också en berättelse om mjölkerskan Gerda från Ekolsund som sedermera blev gift med Erik Axel Karlfeldt och flyttade till Sjugare i Leksand.

Efter musikstunden där ytterligare 4 personer ansluter landar vi in på Viking Line terminalen och med utdelade hyttnycklar och lunchbiljetter var det ombordstigning med mötestid kl 17 30 för gemensamt julbord, en uppdukning som var mycket smakfull och mättande med goda möjligheter att avsmaka rinnande produkter.

Därefter fritt fram för egna aktiviteter fram till ankomst Stockholm kl 14 00 på måndagen, där både frukost och lunch ingick innan ankomsten vilket gjorde det möjligt att köra direkt hem till Falun utan fikastopp. Som vanligt fanns det ett bra musikutbud på M/S Cinderella samt möjlighet att dansa till bl.a. Rospiggarna med musik som påminner om att det är några år sedan man var runt de tjugo, men musiken står sig än i dag.

Under hemresan gavs chansen att gissa sig fram till personnamn med hjälp av ledtrådar samt att hitta några städer dolda bakom lite kluriga frågor innan mörkret smög sig på och vi fick en stund att ta igen lite sömn som hade uteblivit under gårdagskvällen.

En av frågorna var: Förslag till rik båtägare.​
Svar: Köp-en-hamn

Nu är min jungfruresa gjord som reseansvarig och jag vill tacka alla resenärer för stödet att göra mitt uppdrag till ett nöje och jag hoppas att få träffas igen under kommande resor.

Anders Runström