221107 Sammanfattning av styrelsens möte

Styrelsens möte inleddes med rapporter från Distriktets styrelsemöte, Distriktets ordförandekonferens samt samverkansområdets träff med SPF Tuna-Säter som värd. Noterbart är att SPF Seniorerna Falun tillfrågats om att vara värd för Distriktets årsmöte I april 2023. Vi har svarat ja på denna förfrågan. Vid ordförandekonferensen behandlades frågan om tidningen Seniorens framtid. Ordförandekonferensen ansåg att en höjning av förbundsavgiften med 30 kronor var motiverad för att behålla tidningen i form och utgivningsnivå. Framhölls vidare att funktionärsutbildningar kändes motiverade under 2023. Vidare betonades vikten av att arbeta med samverkansområdesmötena. Vi kunde konstatera att vårt samverkansområde, Falun, Borlänge, Tuna-Säter samt Svärdsjö-Enviken, haft två träffar redan under året och inbokat den 7 mars 2023.

Styrelsen diskuterade vidarare erfarenheterna av de senaste mötena med nya medlemmar. Med hänsyn till den låga anslutningen till dessa möten bör formen för dessa möten övervägas. Styrelsen kommer att arbeta fram förslag på ny form för dessa möten.

Styrelsen kunde i sin summering av träffen med verksamhetsansvariga konstatera att upplägget med att fokusera på kommande aktiviteter och frågeställningar kändes viktigare än att redovisa vad som genomförts. Den redovisningen kommer i respektive verksamhetsberättelse för året. Diskuterades vidare nivå på budget och redovisningsnivå samt tidigare aviserade frågeställningar av policykaraktär. Grundat på dessa diskussioner fastställde styrelsen policydokumentet gällande ansvarsfördelning m m i och mellan kommittéerna. Ett dokument som ger vägledning till verksamhetsansvariga i sitt arbete.

Styrelsen beslutade vidare att lägga förslag i verksamhetsplanen för 2023 om komplettering av vår kommitté-organisation. Det innebär tillskapande av en Festkommitté samt en Trivselkommitté. Trivselkommittén har sin utgångspunkt i den verksamhet som utvecklats i den så kallade Ringgruppen.

Inom ramen för “Tillsammans I Falun” kommer vår förening att stå som arrangör av VI SJUNGER IN JULEN. Det gör vår kör samt PRO:s kör tillsamans på Stora Torget den 27 november klockan 15.00.

Styrelsen beslutade sedan om ansvarsfördelningen för att ta fram de underlag som skall läggas fram inför årsmötet. Noterades att årsmötet flyttats till torsdagen den 9 februari klockan 13.30 I Nybrokyrkan.

Valberedningen var närvarande vid mötet med verksamhetsansvariga. Med utgångspunkt i de frågor som då kom upp beslutar styrelsen föreslå att antalet ledamöter i styrelsen fortsatt skall vara 7 och inga ersättare skall utses. Vidare anser styrelsen att hinder ej föreligger för enskild styrelseledamot att tillika inneha uppdrag som kommittéansvarig. Styrelsen finner vidare det angeläget att kommittéerna ser över sin organisation så att ansvarsbördan kan fördelas och därmed minska belastningen. Detta gäller även i förekommande fall antalet ledamöter som krävs för det totala uppdraget

Slutligen diskuterade styrelsen den återkommande frågan gällande lokalerna. Styrelsen beslutade att kontakta Sektor Service för att de skall ta fram en kostnadskalkyl på att iordningställa Wallmansalen till den nivå som angetts i avsiktsförklaringen. Därefter skall ett möte begäras med kommunens nya politiska ledning.

Mötet avslutades med den årliga lunchen.