220908 Höstens första skogsvandring

Höstens första skogsvandring startade vid Svedens bergsmansgård. Vi var 26 deltagare och 3 nya ledare, Göran, Marianne och Inger. Flera av vandrarna var med för första gången, men de flesta har varit med förut.

Vid gården ligger Bröllpsstugan där Carl von Linne' och Sara Elisabeth Moraea gifte sej 1739. Stugan öppnades för oss och vi fick komma in och titta på den fina inredningen!

Vår vandring startade längs med en grusväg. Efter en stund kom vi fram till en bod där Falu cykelklubb sålde korv och kaffe när de arrangerade Gåbingo som nu är nedlagt.

Efter ca 3 km var vi framme vid Rottnebyskogens naturreservat som ägs av Falu kommun. "Reservatet kom till av två skäl. Det ena var att gynna djur- och växtliv. Det andra var att ge dig och alla andra möjligheten att få uppleva en relativt orörd skog nästan mitt i stan" (citat Falu kommun). Skogen är gammal, de äldsta tallarna 250-300 år.

I naturreservatet finns skyltar med beskrivningar av naturen.

Vid Ängen hade vi vår fikarast med utsikt över Hosjön och delvis mot den sorgligt förfallna Rottneby herrgård.

Vädret var bra och vad vi kunde höra så var alla nöjda med vandringen. Trevligt att ni kunde vara med, välkomna tillbaka! Hoppas att vi får fler nya deltagare också!

Text Inger Gyllner, bilder Göran Carlstrand, Marianne Lockner och Inger