220907 Sju lag inom två slag!


Nöjda segrare jublar på prispallen, fr.v. Ann-Marie Eld, Berit Berger, Mats Neubauer, Stig Olsson och Jan Gren.

Veckans Seniorgolf på Samuelsdals härligt gröna golfbana blev en ytterst jämn tillställning där sju av nio lag kom in på 33-34 slag efter en rond där massor av birdies och någon eagle noterats. Fyra av lagen hade fått 33 slag och som vanligt måste särputtning tillgripas för att få fram vilka tre lag som skulle få stå på prispallen.

Efter en spännande omgång på puttingrangen med en lurig putt över ett krön stod det klart att laget med Mats Neubauer, Ann-Marie Eld, Berit Berger, Stig Olsson och Jan Gren vunnit. Några dm skilde ned till andra laget - John Lundberg, Ebbe Edström, Agneta Sommar-Sand, Ulla Johansson och Ole Jacobson och en dryg halvmeter till laget på tredje plats  - Tord Halvarsson, Carina Perjons-Lundberg, Anna Hedberg, Sven-Olov Sand och Bengt Gustafsson.

Den individuella tävlingen om ”närmast hål” på korthålet nr 2 vanns av Ewa Lindgren med 3,88 m kvar till hålet och bland herrarna av Göran Borgstrand med 6,92 m kvar.


Vinnarna i närmast hål 2, Göran Borgstrand och Ewa Lindgren.

Som vanligt denna sommar var deltagarantalet stort även denna dimmiga onsdagsmorgon. Av 49 anmälda kom 47 till start och spelade sina nio långa hål under god social samvaro. Bra motion är det också; om man räknar med att varje spelare går ca 4 km på en rond så betyder det att pensionärerna tillsammans avverkade ca 188 km, en promenad för en person från Falun till Uppsala ungefär. Inte så pjåkigt!

Sven Olsson