220810 Seniorgolfare är suveräna lagspelare!

Onsdagsgolfen för Samuelsdals pensionärer spelades denna gång, den 10 aug, på banans långa hål 1-9 med idealresultatet 36 slag.  Av de nio lagen med 4-5 spelare i varje lyckades 8 av dem komma i mål på 31-36 slag. Imponerande med tanke på att det spelades en Texas-scramble med krav på minst ett utslag från varje spelare i varje lag.

Bäst av alla lag var det enda som hade fått förmånen att ha en femte spelare i gänget, detta då antalet anmälda var 37. Fyra av lagmedlemmarna har ett hcp på 29-36 och en 22. Men gott lagspel, ett extra slag i alla lägen och lite flyt med puttarna gör att resultatet kan bli utmärkt. Segrarlaget bestod av Kerstin Gilén-Löfblad, Mona Lundberg, Inger Åberg, Bengt Modig och Lars-Erik Måg.

På andra plats kom Sven Olsson, Ulla Hjalmarsson, Carina Perjons Lundberg och Jan Jansson med 32 slag och på tredje plats Mats Neubauer, Gun-Britt Åman, Kent Malmström och Kerstin Älegård på 33 slag.

Av övriga lag hade två st 34 slag, 2 st 35 slag, ett 36 och ett lag 37 slag. Utmärkta resultat rakt igenom!

I den individuella tävlingen ”Närmast hål 9 på utslaget” segrade Eva Andersson i damklassen med 7,45 m kvar till hålet och Mats Neubauer med 1,72 m kvar. Båda belönades med presentkort liksom medlemmarna i de tre bästa lagen.

Seniorgolfen fortsätter nästa onsdag 09.00 och pågår till slutet av september.

Sven Olsson