220613 Sammanfattning från styrelsens möte

Styrelsen höll sitt junimöte i Karlsby fäbodar. Förutom de inledande formalia behandlades frågor kring ekonomin. Kassören meddelade att bokföringen är gjord till och med april månad samt att maj månad är klar för bokföring. Kassören konstaterar att det förekommer mera frekvent att fakturor kommer för betalning efter angivet förfallodatum. Även om rutinen är att expeditionen skickar meddelande till berörd verksamhetsansvarig att faktura finns för handläggning, kan nödvändig attestering dröja tidsmässigt. Detta är naturligt då vi är en ideell organisation och alla arbetar ideellt. Styrelsen beslutade med anledning av detta att uppmana verksamhetsansvariga/motsvarande att alltid begära 30 dagars tid innan förfallodatum. Beslutades vidare att ett mailsvar från ansvarig attestant som bekräftar riktigheten av fakturan kan bifogas fakturan som intyg för attestering. På detta sätt kan processen inför betalning kortas.

Vid rapporteringen från kommittéerna togs frågan upp från informationskommittén om att förtydliga regelverket kring avgiftsfrihet för ansvariga personer för programaktiviteter, reseledarskap samt skrivande för informationskommittén. Beslutades att se över skrivningarna i dokumenten under föreningsadministration.

Rapporterades från mötet med Förbundsledningen den 30 maj. Styrelsen beslutade att Gunilla Barkar tar med sig frågan om återrapportering av den enkät som vi svarat på när det gäller Distriktens roll.

”Tillsammans i Falun” har haft sitt sista möte inför sommaren.  Informerades om att SKPF skall ha en filmförevisning under september månad. Vi kommer att ansvara för ”Vi sjunger in julen” på torget den första advent. Undersökning pågår om ytterligare aktiviteter i oktober och november. Utvärdering kommer att genomföras av projektet under senare delen av hösten.

Informerades styrelsen om pågående dialog med kommunen gällande lokalerna under hösten, men framför allt vad som skall gälla från 2023.

Diskuterades även frågorna inför kommande KPR den 15 juni. Frågan om bowlingen kommer att tas upp vid detta möte. Styrelsen diskuterade olika alternativ för fortsättningen beroende på vilket svar som erhålls på våra två frågor.

Informerades att Trygghetsboendet står inför en efterlängtad start snart. Årsstämma har hållits Hyttkammaren.  

Från Studiekommittén informerades om att planering pågår för en studiecirkel som syftar till att möta företrädare för de politiska partierna nu inför valet. Vårt fokus skall då ligga på lokala frågor för Falu kommun.

Mötet avslutades under fortsatt solsken och vi önskade varandra en skön sommar.

För styrelsen för SPF Seniorerna Falun
Anders Sätterberg, ordförande