220405 En kväll bland böcker


Håkan Nyberg och Ausi Boholm tipsade om nyutkomna böcker.

Omkring 15 medlemmar hade nappat på inbjudan till studiebesöket i Akademibokhandeln den 5 april, ett besök som varit planerat vid ett par tidigare tillfällen men som inte kunnat genomföras på grund av pandemin.

Men nu kunde det bli av.

Besöket inleddes med att Akademibokhandelns Ausi Boholm och Håkan Nyberg berättade om hur det är att vara verksam inom bokhandeln. Inte bara en lätt tillvaro i litteraturens värld utan också förknippad med många tunga lyft, fick vi veta.

Sen fick vi tips om nyutkomna böcker. Håkan presenterade bland annat ett par nya deckarförfattare. Vi fick också veta att det har kommit många nya barnböcker – kanske lämpliga för våra barnbarn.

Ausi framhöll alternativet att ”lyssna” på böcker – i form av radio, poddar och ljudböcker, som det finns ett stort utbud av numera. Och att e-boken, där man kan välja storlek på typsnittet, är ett bra alternativ för den som har svårt att läsa finstilt.

Som avslutning fick vi tillfälle att dricka ett glas cider med nötter och pinnar och mingla runt och välja bland alla böckerna. Som kunde inhandlas med 20 procents rabatt förutsatt att man var eller blev medlem.

Margareta Nissby