220308 Skidutflykt till Gyllbergen

Gyllbergen söder om Borlänge ligger på ca 400 m höjd över havet och den här årstiden måste man upp till den höjden för att få bra spår utan konstsnö. Spårsystemet är med kryssmärkta leder mellan fäbodarna. Det sköts om av Borlänge kommun. Man parkerar enklast vid Gylle fäbod. Därifrån går "Pensionären" upp till Dragbergsstugorna. Det är ungefär 5 km "slakmota" upp och en underbart lätt hemfärd.

När jag berättade om att vi skulle åka här, insisterade en granne, Urban, att vi skulle ta omvägen förbi St Älgsjön, ca 2 km extra. "Den vägen längs med sjöarna är såå vacker." Och den var verkligen värd det.

Här är vi på väg upp längs den vägen:

Uppe vid Dragbergsstugorna kunde vi avnjuta kaffet utomhus i ett lätt solsken.
 


Vi var sju damer och bara tre herrar på denna sista skidutflykt för säsongen.

Trots att vi var på 400 m höjd hade det töat dagen före och frusit på under natten, så spåren var ganska isiga. Spårarna hade varit på plats redan kl 4 på morgonen, men deras gamla utrustning klarar inte av att göra ett bra arbete när det är hårt fruset. Dom gjorde dock nya spår när vi åkte tillbaka.

Så med dessa förutsättningar tycker jag att det är dags att avsluta skidutflykterna. Tack alla som varit med! Nu tar jag "semester" till långvandringarna börjar sent i oktober.

Missa inte skogsvandringarna som börjar 28 april!

Hälsningar
Mats