220307 Styrelsens möte

Styrelsens möte den 7 mars avhölls med fem närvarande ledamöter, varav en uppkopplad på länk. Vi kunde också hälsa vår nya kassör välkommen till sitt första styrelsemöte. Förutom de formella inledande punkterna kunde konstateras att inget nytt fanns att rapportera när det gäller ekonomin. Det innebär att det ekonomiska läget är gott såsom underlagen inför årsmötet kunde visa.

Vid mötet avrapporterades de inställda förbundsmästerskapen på skidor och meddelades att återbetalning skett av inbetalda startavgifter. Då inga direkta kostnader, förutom alla ideella timmar som nedlagts, kunde konstateras att föreningen gått med 200 kronor i vinst. Detta på grund av att en deltagare efterskänkte sin startavgift. Konstaterades att föreningen har muskler för att erbjuda ett arrangemang nästa år om frågan kommer.

Styrelsen beslutade vidare att vårens möte för nya medlemmar kommer att hållas onsdagen den 27 april klockan 13.30 i Nybrokyrkan. Styrelsen beslutade också att mötet med våra verksamhetsansvariga skall hållas den 26 april mellan klockan 13.00 – 16.00 på CariAnnas restaurang.

Informerades styrelsen om den senaste aktiviteten, vi sjunger tillsammans, i Wallmansalen med 70 personer som deltog, en mycket lyckad träff. Informerades om planeringsläget inför den 17 mars på Dalasalen. Alla anmälda från SPF kommer att få plats. Detta gäller även alla från PRO och SKPF. Totalt kan vi bli 250 deltagare om alla nu fullföljer att betala in sin avgift.

Diskuterades utarbetat förslag till ansökan om statsbidrag för aktiviteter riktade mot ofrivillig ensamhet. Styrelsen ställer sig bakom ansökan om statsbidrag som skall vara inne senast 18 mars.

När det gäller lokalfrågorna har vi haft möte med kommunen gällande mottagningsköket där vi snart kan se att ett nyttjande närmar sig. Styrelsen beslutade här att köpa in kyl och frys till det rum som SPF kommer att ha eget kontrakt på. Vidare hade mötet även syftet att klargöra förutsättningarna när det även gäller storköket och den så kallade PUP:en en trappa ner. Enligt kommunen är utgångspunkten att  dessa lokaler skall vara bokningsbara för oss båda.

Med dessa utgångspunkter har vi initierat möten med representanter för studenterna och se hur vi skulle kunna finna gemensamma lösningar. Styrelsen informerades om detta arbete.

Föreningen har fått en enkät gällande analys av distriktens organisation. Respektive förening har ett svar att leverera och styrelsen godkände utarbetat svar.

Styrelsen beslutade vidare att med stöd av It-resurserna inom föreningen uppdatera vår datorers programvara.

Styrelsen för SPF Seniorerna Falun
Genom Anders Sätterberg, ordförande