220207 Sammanfattning av styrelsens möte

Sista mötet med den gamla styrelsen drabbades av den pågående pandemin. Två av ledamöterna insjuknade strax före mötet varav en med konstaterad covid. Omkastning i rollerna blev det när på tur stående justerare fick axla manteln som sekreterare och ny justerare utsågs.

När det gäller ekonomifrågorna togs inkomna synpunkter från två medlemmar upp gällande den ekonomiska redovisningen i samband med röstningen för årsmötet. Styrelsen konstaterar att de inkomna synpunkterna är helt relevanta. Synpunkterna har gällt specificeringen av exempelvis posten övriga kostnader och att en jämförelse skulle finnas med föregående verksamhetsår. Kassören har gjort en precicering av posten övriga kostnader som kommer att komplettera bokslutunderlaget i årsmötesprotokollet. Styrelsen noterar att underlagen från 2019 och tidigare mera var att redovisa längre listor över samtliga händelser på samtliga konton. Föregående års resultaträkning blev att göra en mera sammanfattande redovisning. Hela detta omställningsarbete har då också skapat svårigheter för jämförelse fullt ut mellan åren.

Styrelsen diskuterade vidare ytterligare förbättringsåtgärder för den ekonomiska redovisningen för såväl alla medlemmar som för de olika kommittéansvariga.

Styrelsen beslutade att återkoppla till de två medlemmar som på ett förtjänstfullt sätt kommenterat utsänt underlag.

När det gäller kommittéernas arbete fanns inte något speciellt att rapportera. Styrelsen diskuterade mera hur förutsättningarna kan se ut för att påta sig ett kommittéansvar. Slutsatsen av dessa diskussioner blev att vid vårens möte med våra kommittéansvariga få en dialog om hur man ser på sina uppdrag och på vilket sätt man kan få stöd.

Styrelsen informerades om att Stenvalvet sålt sin verksamhet i Svärdsjö där planerna fanns för ett trygghetsboende. Frågan får följas upp inom ramen för KPR. Informerades om att information kommer inom kort när det gäller planerna på trygghetsboende på Yxhammarsgatan.

Informerades om att processen för vårt eget årsmöte följer planeringen och att deltagandet tycks vara större än föregående år. Årsmötet avslutas den 9 februari och samma eftermiddag hålls ett konstituerande sammanträde kl. 15.00.

Informerades styrelsen om mötet med sektor service gällande lokalfrågorna. Diskuterades utrustning samt tillgänglighet till de två utrymmena som skall betraktas som mottagningskök. Här återstår att komplettera med viss utrustning där verksamhetsansvarig för Husgruppen är kontaktperson. Den andra frågan gällde att tydliggöra att vi som organisation vill vara med från början när det gäller hur lokalerna en trappa ner skall disponeras efter årsskiftet då studenternas kontrakt är uppsagt. Vår uppfattning är att vi nu är två likvärdiga parter I dessa diskussioner. Fortsättning följer som det heter när det gäller lokalerna.

Informerades om planeringen inom projektet “Tillsammans I Falun". Förutom att vi kan fullfölja den aktivitet som var planerad I januari – att sjunga ut julen – blir det en aktivitet där vi i förstone erbjuder de som då anmälde sig en motsvarighet den 3 mars. SPF är också ansvarig för en aktivitet den 17 mars på St Patrics day. Vi återkommer med information på våra kanaler inom kort då också anmälningarna kan börja. Vi rekommenderar att boka in den kvällen. Leta gärna reda på något grönt inslag I klädseln redan nu.

Vi gick igenom läget vad gäller förbundsmästerskapet på skidor och hoppas att flera av våra medlemmar tar tillfället I akt att delta.

Informerades om att den planerade samverkansområdesträffen flyttats till den 10 mars. SPF Seniorerna Falun är värd för träffen.

Styrelsen gav även expeditionsgruppen uppgiften av kontakta de som inte har en mailadress noterad I vårt register. Syftet är att minska de postutskick vi annars behöver göra. Läser Du detta och konstaterar att Du har en mailadress nu så kontakta vår expedition själv också. Ju flera som har en mailadress, ju mera pengar sparar vi i porton.

Mötet avslutades med att avtacka vår kassör som gjorde sitt sista sammanträde och kommer att övelämna uppdraget till en ny kassör som officiellt utses på det konstituerande sammanträdet.

För Styrelsen för SPF Seniorerna Falun
Anders Sätterberg
Ordförande