220201 Skidåkning i Sörskog

Ulf och Inger Löfgren hade testat att åka i Stångtjärn, men vände efter 300 m och sedan provat på golfbanan i Samuelsdal, men det var inte bra där heller. Men i Sörskog var det fenomenala förhållanden på de allra flesta ställen och där det var lite sämre gick det bra att komma förbi i alla fall.

Det var runt 10 grader kallt och riktig vinter och snön låg djup där inte träden stod för tätt. Helt underbara förhållande.

Vi blev tio skidåkare denna dag. Det var fyra "nya", som inte varit med tidigare i vinter. Några åkte ett eller flera varv i pulkaspåret, medan ett gäng på tre personer tog sällskap på det fina 12 km spåret som används idag. Det är 8an och Brännmyra-slingan som är spårade. Spårarna har fixat nerfarten från Brännmyran så det blir inte lika hög fart ner mot pulka-spåret nu längre. Jag har varit med om flera vurpor i den backen tidigare. Sedan kunde vi fika inomhus i värmestugan.

Lämna gärna ett spårbidrag på 123 030 22 73.

Vi fick två reserver till StafettVasan denna tisdag: Gustav Boklund, som åkt med oss tidigare och Ulf Löfgren - en stark skidåkare, som enkelt åke ifrån mig i backarna upp mot Brännmyren.

Så nu har jag köpt en startplats åt oss i StafettVasan: Laget som sålde biljetten var "I fädrens spår för att slippa jobba". Vi har alltid hetat bara SPF Falun!

Kristina Holmberg och Karin Lorenz valde att åka i Ramundberget denna tisdag. Jag fick detta foto som hälsning:

Dessutom har jag fått en hälsning från Trons Lasse, som läser om våra skidutflykter på Hawaii. 

Hälsningar
Mats