220125 Skidåkning Bergebo

"Det är ena riktiga hurtbullar som är ute och åker" är en kommentar, som fällts av en tidigare deltagare. Det epitetet skäms vi väl inte för, men alla är ju välkomna.

Nu var vi i Bergebo den här veckan. En strålande vacker dag, men när solen står så lågt, som den gör, får man leta efter soliga ställen. Vi hittade ett med lite sol i alla fall.

Spåren var tidvis riktigt fina och mestadels fria från skräp. Vi åkte bara på vägspåret till Igeltjärn, ca 7 km fram och tillbaka. Sträckningen är ju tråkig - slakmota första dryga km, för att avsluta med en nerförsbacke, som man knappt vågar stå på i. En våldsam vurpa hörde jag hade gjorts på vändplan - en skida åt sidan och spagat framfall! Själv gjorde jag också en vurpa, när ena skidan stannade, men inte jag. Alla klarade sig utan men i alla fall.

I Bergebo finns det en konstsnöslinga på 1,7 km, som inte har så branta backar. Man kan också fortsätta förbi Igeltjärn och fram till en ny skogsbilväg, men den biten missade vi.

Vi blev 17 skidåkare den här dagen! Här är fyra av dem:


 

 
Fikat efteråt blev både inne i vallaboden och ute i solskenet.

Domnarvet vill gärna ha en spåravgift på 40 kr för en dag. Swisha 123 344 0047!

En omröstning i vid fikat om Vintjärn eller Bergebo nästa tisdag, om inte förhållandena blir bättre, visade att man hellre åker till VIntjärn.

Det ser ut som vi kan få ihop ett lag till StafettVasan också. Jag blev uppringd av en dam, som gärna är med. Det vore bra om fler anmäler sig, så att vi kan ha reserver.

Vi ses
Mats