SPF Seniorernas kör satsar framåt

Heléne Grönqvist Stenbäck och Gudrun Domar

Det har varit en lång och påfrestande tid för kören utan sång och trevlig samvaro. Nu har vi planerat för höstens evenemang och hoppas innerligt att coronaläget tillåter oss genomföra allt. Vaccinationerna är förhoppningsvis genomförda så dags. Redan i september räknar vi med att börja med våra körövningar igen. Våra stämband behöver mjukas upp och framför allt behöver vi den glädje och härliga samvaro som kommer av att sjunga.

Den 27 oktober hålls den traditionella KÖRSTÄMMAN då vi bjuder in Dalarnas SPF-körer att sjunga med oss i Nybrokyrkan. Mer information om detta längre fram.

Vår tidigare körledare har blivit avtackad men finns kvar i våra hjärtan. I hennes ställe kommer nu två erfarna sångpedagoger vid Kulturskolan, Gudrun Domar och Heléne Grönqvist Stenbäck, att träda in och träna med oss i kören. Vi ser fram emot detta alldeles kolossalt.

Gudrun och Heléne har under sina många yrkesverksamma år arbetat med ett antal olika körer i blandade åldersgrupper, dock ännu inte med seniorer. Nu ser de båda fram emot att få samarbeta med oss i SPF Seniorernas kör. Och vi körmedlemmar är fyllda av förväntan över det nya som kommer med dem.

Vi hälsar dem varmt välkomna till SPF Seniorerna Falun!

Text och foto: Lena Söderlund

Klicka här för att komma till sidan Körsång.