Hallå där Hanne Hedin!

Du är ny verksamhetsansvarig i Programkommittén – vem är du?

– Jag är danska född och uppvuxen i Århus, Danmark. Efter läkarexamen flyttade jag som många av mina studiekompisar till Sverige för jobbmöjligheterna var bättre här. Många av oss blev kvar.

Jag valde Jämtland för att det inte alls var likt Danmark. Var där i sex år och påbörjade min specialistutbildning till ortoped, som jag sedan gjorde klar här i Falun. Jag flyttade hit 1983 då min man hade fått jobb här. Det blev 33 år på ortopeden varav de sista åren som verksamhetschef. Mitt huvudintresse är barnortopedin, vilket har gett mig många fina upplevelser.

Jag blev medlem i SPF 2015 och blev genast engagerad i programkommittén, som jag har jobbat i sedan dess och nu har blivit sammankallande i. Det har blivit många roliga aktiviteter bl. a som en av de ansvariga för festen i samband med vårt 40-årsjubileum.

Mina huvudintressen är vinterbad, golf och vårt fritidshus i Bohuslän samt att resa.

Hur ser du på Programkommitténs arbete, vad är viktigast?

– Vi ska försöka göra ett så allsidigt program som möjligt, så det kan fånga intresset hos alla våra ca 2500 medlemmar. Vi hoppas snart få tillgång till Seniorernas hus och att restriktionerna ska lätta, så vi kan träffas igen.

Något du vill tillägga?

– Jag vill citera den danska poeten Benny Andersen: ”Livet är inte det sämsta man har och om en stund är kaffet klart”. Det är viktigt till våra digitala möten, som vi har haft under våren.

Inger Söderlund ställde frågorna