Hallå Eva Löfstrand!

Hallå Eva Löfstrand! Du är ny ansvarig för Brevduvorna, tillsammans med Mats-Gunnar Lönn – vem är du?

Jag är född och uppvuxen i Hedemora, för att efter studier och några år i Avesta hamna i Falun i mitten av 1980-talet, på grund av arbete.

Jag har arbetat 19 år inom dåvarande Landstinget Dalarna och därefter drygt 25 år vid Högskolan Dalarna i olika befattningar, som kanslichef/ ekonomiansvarig, ekonomichef och senast planeringsansvarig. Alla mina olika jobb har varit oerhört stimulerande och även utmanande.

Jag valde att sluta jobba vid årsskiftet och har, efter lite lobbying från en tidigare arbetskamrat, sedan dess varit medlem i SPF. Nu har jag från och med juli tagit över samordningsansvaret för brevduvornas viktiga arbete och det ska bli spännande att få en mängd nya kontakter.

Mina huvudintressen är odling (i olika former), djur och natur, resor samt det egna fritidshuset. Jag har också två små barnbarn som är helt fantastiska och det är så spännande att få följa deras utveckling.

Under hela mitt vuxna liv har jag även varit engagerad i olika ideella föreningar, som revisor, ordförande, sekreterare och ekonomiansvarig. Alla dessa föreningar utför ett oerhört viktigt arbete i samhället.

Hur ser du på Brevduvornas arbete, vad är viktigast?

Brevduvornas arbete ger möjlighet till många sociala kontakter, parallellt med nyttig motion. Samtidigt gör brevduvornas insats också att SPF Falun får en starkare ekonomi och kan därigenom satsa mera på olika medlemsaktiviteter, program med mera – något som kommer oss alla till del. Själv är jag glad över att nu få vara en del av detta arbete inom SPF Falun.

Anmäl dig gärna som brevduva, arbetet utförs under begränsad tid och endast fyra gånger per år vid utdelningen av SPF Medlemsnytt.

Något du vill tillägga?

Var tid i livet har sin charm. Passa på och njut av denna tid genom att exempelvis prova på intressanta aktiviteter, nya upplevelser, social samvaro och på- verkansarbete i för dig viktiga frågor.

Inger Söderlund ställde frågorna.