Det går att få rätt mot en dator!

Många har kanske i något sammanhang försökt "övertyga" en dator om att något är fel - eller egentligen försökt övertyga en människa om att det som datorn påstår är felaktigt. Det brukar vara besvärligt.

På Messenger (som ju är ett "bihang" till Facebook) kom det ett brev från en medlem:

"Hej. Jag gick med i SPF Seniorerna Falun 25 oktober 2020, det står på webben att mitt medlemsskap gäller för hela 2021, varför får jag en faktura idag som ska vara betald senast 28 februari?"

Det verkade konstigt tyckte även vår medlemsregistrerare Kersti så hon skickade frågan till förbundet i Stockholm. Och fick svar:

"Nu är hennes saldo ändrat så att hennes betalning från oktober 2020 gäller för hela 2021. Vad som ställde till det var en äldre avisering som hade gjorts på henne i juli 2020. Hon hade då uppenbarligen sökt medlemskap men inte fullföljt eller betalat. Detta gjorde att datasystemet "kände" att det fanns en avi gjord före sista kvartalet 2020, och därför hade hon blivit aviserad både för 2020 och 2021. Men det är som sagt korrigerat nu.

Vänligaste hälsningar
Stig Lundgren"

Visst känns det skönt när en människa kan korrigera datorn!

Här är ett till exempel på bra lösning av problem i medlemsregistret, en medlem skrev så här:

"Jag råkade betala min medlemsavgift 2 ggr. Idag 28/1 2021. Kan det stå kvar och bli betalat för även 2022 eller hur gör jag?"

Kersti skickade frågan till SPF Seniorerna och fick svaret:

"Hej Kersti!
Om han vill ha en återbetalning måste vi ha hans kontoförande bank och kontonummer. Vill han ha pengarna kvar så slipper han faktura nästa år och har ni höjt avgiften så får han bara på det höjda beloppet."

Medlemmen valde alternativet att ha kvar pengarna hos SPF och slippa faktura nästa år.

Det fungerar väldigt bra att ställa frågor och få bra svar från förbundet!