Hallå där Christina Haggren!

Hallå där Christina Haggren! Du är ny Verksamhetsansvarig i Studiekommittén – vem är du?
– Jag kom till Falun 1989 för att här finns allt man behöver för ett gott liv. Jag har en dotter som bor i Stockholm med sin familj och en syster i Hälsinggården. Jag bor på gemenskapsboendet Tersen sedan starten 2005 och trivs utmärkt bra där. Jag har jobbat med affärsutveckling med it-stöd. Ser möjligheter, trender och behov och har kraft att omvandla dem till åtgärder och genomföra dem i praktiskt vardagsarbete. De senaste åren har jag arbetat på Högskolan Dalarna med uppdrag att verka för att högskolans resurser ska komma till nytta i Dalarnas näringsliv. Bidrog bland annat till att utveckla kurserna Konstens betydelse för hälsan och Kurbits – affärsutveckling för besöksnäringen. Båda viktiga för att främja kvinnors företagande. Också det framgångsrika Knowledge Transfer Partnership (KTP)-projektet lade jag mycket kraft för att få till.

Hur ser du på Studiekommitténs arbete, vad är viktigast?
– Jag har varit med i SPF i många år nu men inte varit så aktiv. Uppdraget som sammankallande i Studiekommittén blev mitt när Elsa Wolff ville kliva tillbaka efter flera års uppskattat arbete. Vi ska skapa studiecirklar som svarar mot medlemmarnas efterfrågan eller idéer från annat håll. Tidsaktuella ämnen som digital kompetens ser jag naturligtvis som viktigt att arbeta med. I all verksamhet är det viktigt att se till att information är relevant, tillförlitlig, lättillgänglig och säker och här kan tekniken underlätta på ett fantastiskt sätt. Samtidigt vill man ju inte brottas med system som krånglar till tillvaron.

Något du vill tillägga?
– Kunskap är lätt att bära och blir större när man delar den! Därför tycker jag att det ska bli väldigt roligt att få bidra till SPF:s arbete med kunskapsdelning. Som pensionär är det kanske inte yrkeskunskaper man söker i första hand, utan nu är det kunskap som skapar glädje och gemenskap mer i fokus.

Låt oss veta vad du vill lära dig mer om! Eller har du kanske kunskap som du gärna delar med dig av? Hör av dig till oss i Studiekommittén.

Inger Söderlund ställde frågorna.