211206 Sammanfattning av styrelsens möte

Styrelsen hade sitt sista möte för 2021 måndagen den 6 december. När det gäller ekonomin konstateras, det som även tidigare redovisats, att vi bedöms få ett betydande överskott I förhållande till budget. Skälet till detta är givetvis effekterna av pandemin och därmed en reducerad verksamhet. Informerades att kommunen kontaktats igen då andra delen av föreningsbidraget ännu ej kommit oss tillhanda.

Diskuterades upprättat förslag till anvisningar för olika typer av inköp att gälla från och med 2022-01-01. Dessa anvisningar riktar sig till våra verksamhetsansvariga, projektansvariga samt styrelsen. Anvisningarna godkändes och skall tillställas berörda. I samband därmed beslutades att uppkomna kostnader för förbrukningsmaterial liksom inventarier skall belasta den centrala administrationen.

Slutligen beslutade styrelsen föreslå årsmötet att medlemsavgiften för vår förening 2023 skall vara oförändrad 80 kronor.

Styrelsen gick igenom innehållet I den kommande verksamhetsplanen för 2022. Vidare togs beslut om ansvarsfördelningen för upprättandet av samtliga handlingar till årsmötet. Samtliga underlag skall vara klara inför styrelsens sammanträde den 10 januari 2022.

Styrelsen informerades om arbetet som bedrivs inom bowlingklubbarna gällande frågan om att skapa en bowlinghall I Falun. Styrelsen konsaterar att vi som förening kan fortsatt stödja arbetet genom att betona behovet av lokal för den stora grupp medlemmar som utövar bowling.

Styrelsen informerades om att vi står som värd för den kommande samverkansområdesträffen inom SPF Dalarna  den 20 januari 2022. Samverkansområdet är förutom vi själva, SPF Seniorerna Borlänge, Tuna-Säter samt Svärdsjö-Enviken. Styrelsen beslutade att utse ordföranden, Bertil Eek samt Birgitta Wallman att representera vår förening.

Tillsammans I Falun har inte lyckats hitta en mötesdag under december månad, utan skall träffas efter helgerna. Grovplaneringen har delvis gjorts för våren 2022 där respektive förrening skall ta ansvar för varsina två månadsaktiviteter. SPF Seniorerna Falun har redan annonserat sin första aktivitet nu I januari.

Slutligen informerades om att SPF Seniorerna Falun tillfrågats om att arrangera Förbundsmästerskapet på längdskidor 2022. Ordföranden, Vice ordföranden samt verksamhetsansvarig för friskvårdskommittén har haft möte med  förbundets representant, Lennart Nilsson, vid två tillfällen. Förslag har lagts att vi skall arrangera mästerskapen den 24 februari 2022 på Riksskidstadion på Lugnet. Förbundet finns med som stöd i planeringen samt bidrar med 10000 kronor samt alla medaljer kopplade till tävlingen. Styrelsen ställer sig bakom presenterat förslag.

Styrelsens medlemmar önskas en GOD JUL och GOTT NYTT ÅR efter att avslutat med den årliga gemensamma lunchen.

För styrelsen genom Anders Sätterberg, ordförande