211128-29 Adventsresa med Tobbes Buss till Stockholm och Åland

Ett fyrtiotal medlemmar i SPF Seniorerna Falun steg på bussen tidigt på söndag morgon för en trevlig resa med Adventskonsert i Blå hallen samt vidare med Viking Lines Cinderella.

Första stoppet gjordes i Enköping, där lunch och kaffe inmundigades.

Därefter styrdes kosan mot Stockholms stadshus och Blå hallen. I denna bjöds vi på en fantastiskt fin adventskonsert, med både orkestral musik, körsång av flera Stockholmsbaserade körer, solosång, dans och deklamationer, allt inramat av ljusspel i flera färger och formationer. Faktiskt ett minne för livet.

Därpå äntrades bussen för vidare befodran till Viking Lines terminal.

Efter lite köande, kunde vi gå ombord och intaga våra hytter. Kl 1800 besöktes Taxfreebutiken  och godsaker av allehanda slag inhandlades inför stundande julhelg.

En stunds vila hanns med, innan det var dags för julbordssittning, där Svenska Kocklandslaget dukat upp ett dignande julbord i restaurangen. Mätta och belåtna styrde en del av sällskapet sina steg mot Étage, där underhållning bjöds av  Sparklings X-mas med bröderna Rongedal och Nina Söderqvist. Somliga av oss stannade vid pianobaren och lyssnade på pianisten Michael Felhender.

Dansmusiken svarade Blindebergz för och i puben underhöll trubaduren Malin Artz. En lite jobbig dag var till ända och kojen var skön att krypa ned i.

Nattens överfart på Ålandshav märktes knappt.

Morgonpromenaden företogs på övre däck i vackert väder, dock något blåsigt och kyligt. Brunch intogs i matsalen kl 1100, varefter Taxfreebutiken gästades återigen för kompletteringar av inköp. Stockholms skärgård visade sig från sin bästa sida och båten lade till vid kajen kl.1530 och bussen ilastades för en trygg mörk färd tillbaka till Falun. Endast mobiltelefonerna lyste upp en del säten, man ville kolla upp läget därhemma. Samtliga var nöjda med resan och med chaufören från Axelssons Buss i Västerås.

Vill slutligen honorera resans värd, Elsie Karlsson med rosor, som nu flyttat från Falun och avsagt sig fortsatt arbete i resekomitten. Tack och kram.

Carl-Owe Carlsson.