211123 Pensionärsskridsko lockar alltfler


Tisdagen den 23 nov deltog dessa nio glada pensionärer och tre medlemmar från Dala Active
Skaters i övningen!

SPF Seniorerna Falun och skridskoklubben Dala Active Skaters ordnar även denna vinter skridskoåkning för pensionärer. Varje tisdag kl 14.00-15.00 fram till årsskiftet träffas intresserade skridskoåkare på Lugnets bandybana för att lära sig åka skridsko bättre och få lite åkvana på fin is innan sjöisarna har frusit till. Instruktör för den som vill få upp åktekniken är klubbens barn- och ungdomstränare, Sven Olsson, gammal skrinnare och klubbkompis med OS-medaljören Hasse Börjes i IFK Rättvik. I motsats till Hasse har Sven aldrig lagt skridskorna på hyllan utan fortsätter att åka skridsko och t.o.m. tävla. Han är tvåfaldig svensk veteranmästare och har de svenska rekorden på 500 och 1000 m samt sammanlagt i såväl H65 som H70.

För de pensionärer som vill hänga med är det bara att komma till Lugnet. Det går bra att åka på egna skridskor men vill man låna hastighetsskridskor så går även det bra. Hjälm är obligatorisk och finns att låna om man inte har en egen. Känner man sig osäker går det bra att ha stavar. Det är ingen anmälan och ingen anmälningsavgift! Bara att komma!

Vid varje tillfälle genomförs enklare övningar för att bättra tekniken, balansen och tyngdöverföringen. Vi lägger också in lite roliga lekar, stafetter eller annat kul på skridsko!

Välkomna!


Här övas balans och tyngdöverföring med Mona Lundberg i täten.

Foto Sven Olsson