211109 Sammanfattning av styrelsens möte

Styrelsen hade förlagt sitt novembermöte till tisdagen för att kunna samla hela styrelsen. Styrelsen informerades om den ekonomiska situationen per oktober månad. Med hänsyn till hur pandemin påverkat vår aktivitetsnivå är ekonomin god med ett större överskott.

Inför dagens möte fanns ett underlag gällande behov av utrustning för kören samt utrustning i våra lokaler. Styrelsen beslutade att investera i hörslinga i det mindre sammanträdesrummet men ej i det så kallade vardagsrummet. Vidare att inköpa ett vitrinskåp till vardagsrummet. Dessutom beslutades att godkänna inköp av ett elektriskt piano till kören. I samråd med Distriktet beslutades att finansiera 50% av en plattskärm med stativ för nyttjande i våra sammanträdesrum.

Styrelsen beslutade vidare att alla önskemål om inköp av utrustning av fast karaktär till våra lokaler skall göras till Husgruppens verksamhetsansvarige, som bereder inkomna önskemål. Framställan görs till styrelsen där styrelsens ordförande har delegation på inköp upp till 15 tusen kronor.

När det gäller löpande förbrukningsmaterial hos våra funktionärer skall framställan göras till expeditionsgruppen. Expeditionsgruppen svarar för alla inköp av förbrukningsmaterial. Fastställande av denna rutin innebär att inga inköp på egen hand skall ske fortsättningsvis.

Informerades styrelsen om att det blir allt svårare att få tag i brevduvor. En orsak är att det blir allt svårare att få tillgång till trapphusen för att distribuera MedlemsNytt. Detta innebär att kostnaderna för porto kommer att öka. Styrelsen konstaterar att MedlemsNytt är en viktig del i vår verksamhet och att Informationskommittén får beakta kostnadsutvecklingen i budget för 2022.

När det gäller arbetet inom ”Tillsammans i Falun” kan konstateras att vi i huvudsak kommit fram till reglerna för arrangemangen som planeras för en aktivitet per månad under våren närmast. För innevarande år är det SPF som ansvarar för körsången på torget där kommunen svarar för kaffe och pepparkaka. Det går av stapeln den 28 november som ett startskott för julen. SKPF ansvarar för aktiviteten i december. Närmare information kommer senare.

Styrelsen gjorde en återkoppling av mötet med nya medlemmar samt 60+ mässan. När det gäller mässan konstateras att Distriktet redan har bokat in sig för nästa års mässa.

Rapporterades även från Distriktets ordförandekonferens. Här uppehöll man sig vid en genomgång av de nya stadgarna, medlemsrekryteringen samt arbetet med samverkansträffarna bland annat. Vårt samverkansområde är SPF Seniorerna Falun, Borlänge, Stora Tuna-Säter samt Svärdsjö-Enviken. Preliminärt skall nästa träff ske runt mitten av januari 2022.

När det gäller Stadgarna har Kongressen fastställt enhetsstadgar för hela vår organisation. Det innebär att vi kommer att informera om stadgarna övergripande vid årsmötet. Det vi lokalt kan göra att besluta om en Arbetsordning som komplement till stadgarna. Styrelsen beslutade att i Arbetsordningen föreslå att antalet styrelsemedlemmar fortsatt skall vara sju. Vidare att vi är öppna för vänmedlemskap och att avgiften fastställs till 80 kronor som nu.

Styrelsen föreslår att Årsmötet beslutar om denna Arbetsordning.

Slutligen informerades styrelsen att förfrågan inkommit om att arrangera Förbundsmästerskapen på längdskidor under vintern 2022. Ett möte med förbundets representant, Lennart Nilsson sker nu på eftermiddagen den 9/11.

För Styrelsen SPF Seniorerna Falun

Anders Sätterberg

Ordförande